Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GEST EXTREM. A încercat să-și dea foc, dar a fost salvat în ultimul moment de un jandarm și un polițist

Forțele de ordine din județul Vâlcea au intervenit cu succes pentru a preveni un incident de sinucidere.

Astăzi, 5 iunie 2023, 2 jandarmi și 2 polițiști din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, respectiv Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat o acțiune comună de intervenție pentru a preveni un incident tragic în localitatea Stolniceni, județul Vâlcea.

Eforturile comune ale forțelor de ordine au condus la salvarea vieții unui bărbat aflat într-o situație deosebit de dificilă.

La fața locului au găsit un bărbat în vârstă de 56 de ani, care amenința că se va autoincendia, fiind stropit cu benzină, hainele sale erau complet imbibate de substanța inflamabilă, iar în mâna ținea și o brichetă, evidențiindu-și intenția de a o folosi pentru a-și pune în aplicare amenințarea.

Astfel, forțele de ordine au abordat situația cu profesionalism, încercând să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul în cauză, în scopul de a-l convinge să renunțe la gestul extrem.

În timp ce se dialoga cu bărbatul, un jandarm și un alt polițist s-au deplasat într-o altă zonă a locației, având în vedere că acesta nu îi observa și profitând de această oportunitate, aceștia s-au apropiat discret prin spatele bărbatului, reușind să-l imobilizeze.

Totodată, a sosit la fața locului și un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și l-a transportat la Spitalul Județean Vâlcea pentru evaluare și asistență medicală specializată.

Conform informațiilor obținute, bărbatul în cauză ar fi cunoscut cu probleme psihice și ar mai fi fost internat în trecut. Încă nu se cunoaște motivul pentru care acesta a intenționat să recurgă la un astfel de gest.