Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Funcţionar al Administraţiei Finanţelor din Drăgăşani, prins beat la volan

Inconştient, un funcţionar public al Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) din Drăgăşani s-a urcat beat criţă la volan şi a fost prins de poliţiştii rutieri. S-a întâmplat anul acesta, când Marinel Pomană, care pe surse am aflat că este şi un fel de director în cadrul agenţiei financiare, s-a ales cu un dosar penal, iar acum omul este trimis în judecată pe rolul instanţei Judecătoriei Slatina. Nu am reuşit să aflăm dacă el se afla la volanul unui autoturism ce aparţine instituţiei publice sau era cu maşina personală, însă funcţionarul a fost depistat de agenţii de circulaţie pe raza judeţului Olt. Oamenii legii nici nu au stat la discuţii cu Marinel Pomană, testându-l cu aparatul etilotest. A rezultat că funcţionarul de la AFP Drăgăşani avea o alcoolemie destul de mare, mai exact 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că avea cam dublu alcool în sânge.
Aşa cum spuneam, lui Pomană i s-a făcut pe loc dosar penal, cauza sa fiind acum pe masa magistraţilor Judecătoriei Slatina. Primul termen a avut loc în data de 28 aprilie 2015, când funcţionarul AFP Drăgăşani a cerut o amânare pentru a-şi pregăti apărarea. La următorul termen, din data de 19 mai 2015, el a contestat probele şi a cerut restituirea cauzei către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, iar marţi, 26 mai a.c., această cerere i-a fost respinsă, magistraţii dispunând începerea judecării. „Respinge cererea de restituire a cauzei către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina formulată de inculpat, ca neîntemeiată. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen., constată competenta de soluţionare a prezentei cauze de către Judecătoriei Slatina, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 3697/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina privind pe inculpatul Pomana Marinel, fără antecedente penale, trimis în judecată în stare de libertate pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută de art. 336 alin. 1 C.p., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pomană Marinel. Se emite adresă către Inspectoratul de Poliţie al jud. Olt pentru a comunica fişa de cazier judiciar a inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 26.05.2015” – se arată în minuta instanţei.
Conform art. 336 alin. 1 din Codul Penal, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.