Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO – VIDEO: Polonez fugit de la locul ACCIDENTULUI, prins cu camerele VIDEO

În data de 25.06.2015, în jurul orelor 19.53, în comuna Budești – judeţul Vâlcea, la km. 167 + 800 m a avut loc un accident de circulație, în urma căruia un minor de 15 ani a fost rănit.

Din primele investigații, s-a stabilit că șoferul P. Krzysztof, cetățean poloney de 31 de ani, în timp ce conducea un tir, ce tracta o semi-remorcă, la un moment dat, a accidentat pe minorul A.R. de 15 ani din județul Galați, care ieșise de pe o alee laterală, a aluncat și astfel a fost accidentat de tirul aflat în mișcare. Minorul a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu fractură deschisă oase gambă.

Șoferul a părăsit locul accidentului, la volanul autotrenului pe care îl conducea. Polițiștii rutieri, ajunși la fața locului, au stabilit că tirul avea numere de înmatriculare străine, capul tractor fiind de culoare albă, iar autoremorca cu o prelată de culoare albastră. Autotrenul se deplasa în direcția Râmnicu Vâlcea – Pitești.

Existând posibilitatea ca autotrenul să fi tranzitat prin câmpuri ale camerelor video, amplasate în municipiul Râmnicu Vâlcea, polițiștii de la Rutieră au luat legătura cu Poliția Locală pentru a verifica și această posibilitate.

Verificând 4 camere video, amplasate pe rutele Goranu-Blidari și Râureni-Boromir Sud-Budeşti-Blidari, s-a constatat că pe una dintre camere, respectiv cea amplasată în apropiere sensului giratoriu din zona Goranu a tranzitat un autotren cu semnalmentele de mai sus, respectiv la orele 19.47.47/25.06.2015.

Mai apoi, cu o altă cameră video cu licenţă LPR, pentru recunoaşterea şi stocarea automată a numerelor de înmatriculare al autovehiculelor, s-a stabilit ţara de provenienţă. După ce s-a identificat și numărul de înmatriculare al tirului, s-a reușit depistarea șoferului, care a fost reținut întors la locul producerii accidentului. Șoferul polonez a fost identificat pe raza județului Argeș.

Conducătorul auto al tirului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

„Nu este pentru prima dată când cooperarea între cele două structuri îşi dovedeşte eficienţa, iar, acest modern sistem de supraveghere, prin calitatea şi performanţele sale reuşeşte să îşi aducă o contribuţie probatorie vitală în soluţionarea unor asemenea situaţii. Ultimul caz a fost cel în care o autocisternă a produs decesul a trei persoane şi rănirea gravă a altor două, pe raza localităţii limitrofe Bujoreni, caz în care martorul cheie (o persoană de sex feminin) ce se afla în cabină, a fugit de la locul tragicului eveniment, anterior fiind depistată/probată prezenţa sa fără nici un dubiu, cu una dintre camerele de înaltă rezoluţie ale sistemului.

Reamintim că în acest an bugetar au fost prevăzute sumele necesare montajului altor 4 (patru) camere, cu precizarea că şi acestea vor avea achiziţionate şi implementate licenţe de ultimă oră LPR”, se arată într-o informare a Poliției Locale.