Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO VÂLCEA: Captură impresionantă de ţigări în trafic! Traficanţi, reţinuţi!

Prinşi în trafic în timp ce transportau, pe raza judeţului Vâlcea, o cantitate impresionantă de ţigări (17.400 de ţigarete), doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti.

În fapt, miercuri, 28 ianuarie a.c., oamenii legii de la Câineni au oprit în trafic, pe DN 7D, un Opel cu numere de înmatriculare străine, considerat suspect. În maşină de aflau Marian M. – 27 de ani, care conducea maşina, şi pasagerul Ion B. – 35 de ani, ambii din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi. Spre surprinderea poliţiştilor, când au percheziţionat maşina, au găsit pe bancheta din partea spate 4 sacoşe în care se aflau cutii cu ţigarete netimbrate. Imediat, ei au cerut sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, al Poliţiei oraşului Brezoi şi al mascaţilor. „În urma inventarierii, s-a stabilit că cei doi bărbaţi transportau 87 de cutii a câte 200 de ţigarete. Cutiile de carton nu prezentau banderole de marcaj fiscal şi erau sigilate cu bandă adezivă aplicată în lateral, iar în fiecare din acestea au fost identificate câte 200 ţigarete, având filtru culoare maro, fără ca aceste pachete de ţigări să poarte timbru fiscal românesc sau străin, deşi există obligaţia legală ca aceste produse să fie plasate sub un regim vamal. Astfel că cele 17.400 de ţigarete au fost confiscate, iar autovehiculul cu care erau transportate acestea a fost indisponibilizat” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

În acest context, poliţiştii au decis să-i reţină pe cei doi traficanţi, dându-le mandat de 24 de ore a celor doi pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Mai mult, în cursul zilei de joi, 29 ianuarie 2015, cei doi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.