Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. RAZIE pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool și droguri. 14 permise reținute

Săptămâna aceasta, polițiștii rutieri vâlceni au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, pentru a preveni producerea de accidente rutiere și a impune un climat de siguranță pe drumurile publice din județ.

Astfel, aseară, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pentru verificarea conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive și conștientizarea acestora referitor la riscurile la care se expun în momentul în care conduc vehicule sub influența unor astfel de substanțe.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe raza întregului județ au fost utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare.

De asemenea, la acțiuni au participat și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, care au oferit recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

În urma activităților, au fost verificate peste 300 de autovehicule, fiind testați cu privire la consumul de alcool 271 de conducători auto și 2 cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.450 lei și au fost întocmite 3 dosare penale, dintre care 2 privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Că măsură complementară au fost reținute 14 permise de conducere, 3 pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Exemple:

La data de 9 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu au depistat un bărbat, din comuna Slătioara, în timp ce conducea un autovehicul în orașul Horezu, sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive T1B-THC, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor psihotrope în organism.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

******

Ieri, polițiști din cadrul Biroului Rutier au identificat un bărbat, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul în municipiu, emanând halenă alcoolică, motiv pentru care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.

Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilometru, cât si recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice.

******

Tot ieri, 9 martie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Drăgoesti au identificat un bărbat, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Olanu, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoarea de 0, 52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.