Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Poliţia Română le-a declarat război braconierilor, numai la Vâlcea braconajul este în floare

Timp de 11 zile, la nivel naţional a avut loc o amplă acţiune de prevenire a braconajului piscicol, poliţiştii şi angajaţii ANPA făcând în întreaga ţară nu mai puţin de 700 de razii. Rezultatele au fost pe măsură, ei capturând aproape 3.000 de kg. de peşte, confiscând 15 ambarcaţiuni, 179 de plase de pescuit şi alte ustensile folosite pentru pescuit ilegal.

„Poliţiştii au constatat 119 infracţiuni, dintre care 27 prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi 21 la regimul circulaţiei, fiind cercetate 107 persoane. De asemenea, au aplicat 1.017 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.527.484 de lei. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 2.931 kg. de peşte proaspăt, din speciile şalău, biban, plătică, crap, caras, babuşcă şi singer, 228 kg. de peşte din specia sturion, 148 plase monofilament, în lungime de peste 5.100 metri şi 31 plase de pescuit cu fir textil, în lungime de aproximativ 1.270 de metri. Poliţiştii au mai indisponibilizat 15 ambarcaţiuni, 6 motoare de ambarcaţiuni şi 2 autoturisme” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
braconieri 2
Toate bune şi frumoase, numai că, la Vâlcea, în cele 11 zile de acţiune, doar 2-3 braconieri au fost prinşi, deşi de ştie foarte bine că râul Olt este prădat zilnic de tone de peşte, chiar sub ochii autorităţilor judeţene. Dar, nu… la noi nu sunt braconieri, ci doar pescari sportivi care nu au permis de pescuit vizat şi aprobat de ANPA Vâlcea. La acţiunile lor din ultima perioadă în judeţul Vâlcea, poliţiştii şi angajaţii ANPA au amendat zeci de pescari sportivi, doar pentru că au scos câte o „fâţă” din apă fără a avea permis de pescuit, în timp ce braconierii, aşa cum spunea, scos ilegal tone de peşte din Olt şi nu păţesc nimic. No comment!

braconieri 1