Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Incendiu puternic la o societate de producție și comercializare produse alcoolice

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați in noaptea trecută, la ora 02.09, în localitatea Popești, sat Meieni, pentru stingerea unui incendiu declanșat la sediul administrativ al unei societăți comerciale cu profil de producție și comercializare produse alcoolice.

La sosirea pompierilor la locul interventiei, flăcările se manifestau generalizat la nivelul pavilionului administrativ (clădire pe structura din lemn și acoperita cu tabla, în suprafață de 100 mp, cu regim de înălțime p+1). Pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Arderea se manifesta generalizat, incendiul fiind localizat.

Prin intervenția pompierilor militari, s-au reușit salvarea unei cantități de circa 20 de tone de alcool depozitat in rezervoare de inox, în imediata apropiere a pavilionului administrativ. Intervenția a fost îngreunată de lipsa unei surse de apa, alimentarea autospecialelor fiind făcută în sistem naveta de la un hidrant din rețeaua principala de alimentare cu apă, situata la câteva sute de metri distanta.

După aproximativ 4 ore de la sosirea pompierilor la locul interventiei, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare efectuate la locul interventiei arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.