Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Dosare penale la Horezu. Produse de ceramică contrafăcute

În data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Vâlcea au efectuat verificări în localitatea Horezu, pentru prevenirea şi combaterea comerțului ilicit cu obiecte contrafăcute.

Astfel, au fost verificați 10 operatori economici, ce își desfășoară activitatea în orașul Horezu, al căror obiect principal de activitate îl reprezintă comerțul cu amănuntul al produselor din ceramică, specifice zonei respective.

Pentru neregulile constatate au fost întocmite 7 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii prev de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constând în punerea în circulatie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată.

Au fost identificate și ridicate un număr de 411 de produse contrafăcute, respectiv oale, farfurii, ulcioare, ceasuri, castroane, căni, în valoare de 6.600 lei.

De asemenea, au aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, cu amenzi în valoare de 21.500 lei, fiind confiscată suma de 1919 lei, reprezentând încasări nefiscalizate.

Totodată, a fost indisponibilizată suma de 58.000 de euro, sumă ce a fost identificată în numerar, în unitatea de vânzare fără documente justificative.