Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: AMPLĂ ACȚIUNE pe linie silvică în județul VÂLCEA

În perioada 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea ai Serviciului de Ordine Publică- Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu delegați din partea Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au organizat și desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase, în județul Vâlcea.

Cu această ocazie a fost verificată respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Astfel, au fost controlați 2 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier și un ocol silvic, fiind efectuate mai multe controale și pe linia circulației materialului lemnos pe drumurile forestiere în comuna Mălaia, județul Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate 8 infracțiuni silvice prevăzute de art.107, alin.1 și art.109, alin.1 din Legea nr.46/2008, rep.și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Drept urmare, s-a dispus măsura coplementară de confiscare a unui volum total de 67,03 metri cubi de material lemnos, specia molid, care a fost predat organelor silvice.

Tot cu același obiectiv au acționat în ziua de 14 octombrie a.c., în intervalul orar 17:00-20:00 și polițiștii din cadrul celorlalte servicii, polițiilor municipale și orășenești, secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție comunală, efectuând un număr de 30 de controale pe drumurile publice privind legalitatea transportului de materiale lemnoase, și aplicând totodată, 15 de sancțiuni contravenționale, preponderent la O U.G 195/2001, cu amenzi în cuantum total de 8460 lei.