Acasă Fapt Divers Fostul şef al Parchetului Buftea, condamnat în România, a fost prins la...

Fostul şef al Parchetului Buftea, condamnat în România, a fost prins la Londra

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, condamnat definitiv la şase ani de inchisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă şi dare de mită, a fost prins, joi, la Londra, şi ar urma să fie adus în ţară, pentru a fi încarcerat. „La data de 30 octombrie a.c., în urma cooperării judiciare internaţionale între autorităţile de aplicare a legii din România şi Marea Britanie, a fost arestat, la Londra, Nelu C., urmărit internaţional de Biroul Naţional Interpol”, informează Poliţia Română.

Fostul procuror va fi prezentat magistraţilor din Marea Britanie, care se vor pronunţa asupra mandatului european de arestare.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în iulie 2010 pe fostul şef al Parchetului Judecătoriei Buftea Nelu Carpen şi pe alte 12 persoane acuzate de fapte de corupţie, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi un judecător de la Judecătoria Buftea, pentru constituire de grup infracţionat organizat, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la unele dintre aceste infracţiuni.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.