Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EXCLUSIV: Poliţist din Măciuca surprins jucând la păcănele în timpul serviciului

Dependenţa de jocurile de noroc nu mai este de mult timp un viciu pentru şeful Postului de Poliţie Măciuca, agentul şef principal Octavian Radu, ci a devenit deja o boală cronică. Omul este atât de ahtiat după păcănele, încât se duce să joace chiar şi în timpul serviciului, îmbrăcat în uniforma de poliţist. Ultima dată a fost văzut în această ipostază chiar sâmbătă, 28 iunie 2014. „Boala” aceasta i-a stricat reputaţia în toată zona Bălceşti, dar mai ales în comuna în care locuieşte şi profesează, pentru că, spun oamenii, şi-a făcut o grămadă de datorii.

Frecvent, în barul Remsimcom, al cărui proprietar este fostul viceprimar al localităţii Măciuca, Remus Popa, este văzut jucând de zor la păcănele şeful Postului de Poliţie din Măciuca, agentul şef principal Octavian Radu. Îmbrăcat în uniforma de poliţist şi în timpul serviciului, acesta nu are nicio jenă în a intra în bar şi a-şi încerca norocul la maşinuţe, iar în tot acest timp, fie că e dimineaţa, la prânz sau seara, infractorii îşi pot face liniştiţi de cap în localitate. Grav este că agentul şef principal Octavian Radu se pare că şi-a făcut o grămadă de datorii la barul ex-viceprimarului. Surse din zona Măciuca ne-a mărturisit că, nu cu mult timp în urmă, două dintre angajatele societăţii Remsimcom au fost concediate pentru că i-au permis şefului de post să joace la păcănele fără a da banii pe loc, el spunându-le să-l treacă „pe caiet”. Astfel, poliţistul a strâns o datorie de circa 70 de milioane de lei vechi, iar tinerele s-au văzut concediate pentru că nu au putut recupera suma de bani nici până acum. Sigur, ele se pare că s-au considerat neîndreptăţite pentru că l-au acţionat în instanţă pe patron.

Revenind însă la problema şefului de post din Măciuca, nu sunt puţini cei care susţin că omul obişnuieşte să bea şi „una mică” în timp ce măreşte miza la păcănele, iar de multe ori, spun martorii, ar fi adormit chiar şi cu capul pe maşinile de joc. „Este ceva de speriat cu el. De multe ori l-am văzut dormind beat cu capul pe maşini şi, culmea tupeului, era îmbrăcat în uniforma de poliţist. Este deja mult prea mult de suportat, pentru că te gândeşti că omul ăsta trebuie să te apere de infractori. Păi, de unde! El e prea preocupat de jocuri şi să bea coniac cu cola în bar, nu mai are timp de altceva… Problema este că se plâng foarte multe persoane din târgul de la Măciuca că sunt jecmăniţi. Chiar la sfârşitul săptămânii mi-a povestit o bătrână că s-a dus chipurile să o amendeze că îi căzuse un preţ de la verdeaţă. Ca să nu mai spun că pleacă cu plasele pline din târg…” – ne-a declarat sursa noastră de la Măciuca, căruia îi vom păstra anonimatul, însă care este dispus să spună întreg adevărul despre Octavian Radu în faţa conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Probleme sunt, se pare, şi pe partea rutieră în zona Măciuca, pentru că, spun oamenii, sunt foarte mulţi şoferi care încalcă regulile de circulaţie cu bună-ştiinţă şi cu acordul şefului Postului de Poliţie Măciuca. Sunt voci care susţin că ar exista şoferi care nu au nici măcar carnet de conducere, iar agentul şef principal Octavian Radu ştie acest lucru, însă nu a luat nicio măsură. Sigur, cum ar putea să stea în stradă şi să „vâneze” infractorii, când poliţistul are atâta „treabă” în bar la păcănele!