Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevele bătăuşe de la Pedagogic şi Sanitar, amendate de Poliţie

GRAV. Acum, mai mult ca sigur, elevele violente vor fi sancţionate şi de şcolile unde învaţă, scăderea notei la purtare fiind cea mai probabilă măsură luată împotriva lor.

Povestea elevelor de la Pedagogic şi Sanitar care s-au bătut pe străzile Râmnicului a fost de notorietate în ultimul timp, filmuleţul postat pe Internet de un trecător făcând senzaţie pe site-urile de socializare. Vocea Vâlcii a prezentat întreaga poveste, identificându-le pe bătăuşe. Spuneam că tinerele ce şi-au împărţit pumni şi palme, s-au târât pe jos şi s-au tras de păr chiar în spatele unor blocuri din Cartierul Traian sunt eleve la Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul” Rm. Vâlcea şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” (Pedagogic) Rm. Vâlcea. Cearta, de fapt, era între două eleve, însă ele şi-au implicat şi prietenele. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât bătăuşele de la Pedagogic sunt viitoare cadre didactice.

În fine, ca urmare a faptelor lor şi a articolelor noastre, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a decis să ia măsuri, iar, după ce le-a identificat pe elevele violente, le-a amendat. Şefii IPJ Vâlcea ne-au informat, în cadrul unui comunicat că, două dintre tinere s-au ales cu câte o amendă de 200 de lei, în timp ce alte două eleve au primit avertismente. „Urmare a articolului apărut în publicaţia dumneavoastră cu titlul «Bătaie între eleve în plină stradă», prin care faceţi referire la un incident care a avut loc la data de 12 decembrie 2013, vă comunicăm următoarele: Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a dispus efectuarea de verificări pentru clarificarea situaţiei de fapt în urma sesizărilor primite din partea reprezentanţilor mass-mediei centrale şi locale. Astfel, s-a stabilit că între 4 tinere a izbucnit un conflict spontan, conflict ce a fost filmat de o persoană necunoscută, iar imaginile au fost postate pe o pagină de internet. Cele patru tinere implicate în conflict au fost identificate şi sancţionate contravenţional conform art. 3, pct. 24 din legea 61/1991, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice. Întrucât, persoanele implicate sunt eleve, conducerile unităţilor de învăţământ, unde acestea îşi desfăşoară activitatea, au fost informate cu privire la rezultatul verificărilor” – se arată în comunicatul Poliţiei Vâlcea.