Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Drept la replică

Subsemnata Bălan Mariana, vă solicit ca în numărul următor al ziarului „Vocea Vâlcii” să publicați datele pe care vi le voi furniza în următoarele rânduri pentru a corecta erorile grave publicate de dumneavoastră în articolul „Ginecologii o amenință pe Georgeta Săliște cu blocarea conturilor” din numărul apărut în data de 21 iunie 2012.

În primul rând, precizez că mă numesc Mariana Bălan, nu Maria Bălan.

În articol, menționați că în data de 18 iunie aș fi participat la niște acțiuni la Spitalul Județean Vâlcea, eu fiind în fruntea celor 15 medici ginecologi de la O.G. În acea zi, nu am participat la nici un eveniment de acest fel și am aflat că am fost și eu „implicată”, din ziarul dvs.

„Amenințarea” la care faceți referire reprezintă de fapt o apărare a drepturilor câștigate de mine în instanță în baza unor hotărâri rămase definitive și irevocabile în urmă cu mai bine de trei ani, pe care Spitalul O.G. Râmnicu Vâlcea (Maternitatea) care de curând a fost preluat de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, a refuzat să mi le acorde, eu fiind nevoită să mă adresez executorului judecătoresc pentru a se demara executarea silită.

De reținut că cererea mea de executare silită nu are nimic în comun cu acțiunile/executările silite demarate de colegii mei ginecologi, că nu sunt un lider de grup și nu pot fi pusă în fruntea acestora de către dvs. Sumele menționate de dumneavoastră sunt absolut eronate fapt pe care vi l-am semnalat și în urmă cu doi ani când v-am solicitat să vă documentați și chiar m-am oferit să vă pun la dispoziție hotărârile judecătorești privind aceste sume care îmi sunt datorate actualmente de Spitalul Județean de Urgență și nu de managerul acestuia. În dosarul de executare, care presupun că a determinat apariția acestui articol, deschis în anul 2010, fosta Maternitate sau Spitalul Județean Vâlcea nu au plătit nici o sumă, iar în anul 2009 nu am ridicat nici un leu de la acesta.

Executarea silită a fost demarată pentru a se recupera sume de bani care reprezintă drepturile mele salariale pentru munca prestată, neachitate de angajator (de și am încercat rezolvarea pe cale amiabilă) și nici un caz nu am urmărit punerea în pericol a pacienților, așa cum insinuați.

Nu dețin funcția de șief de laborator și nu sunt membră a nici unui partid politic, însă dvs. menționați în articol faptul că aș fi membră UNPR.

Vă informez că în acest moment nu dețin nici o funcție de conducere, politică sau administrativă, ca urmare vă cer insistent să încetați să faceți publice informații privind viața mea privată, veniturile mele  sau ale soțului (care de asemenea nu este funcționar public sau persoană publică) și să nu îmi folosiți imaginea (fotografia), convorbirile sau alte înregistrări, întrucât nu v-am dat și nici nu vă voi da acordul pentru aceasta.

Vă rog de asemenea să informați publicul cititor că niciodată, cu nici o ocazie, nu am stat de vorbă cu Dana Nedescu – autoarea articolelor referitoare la mine, nici în scopul documentării acesteia, nici cu alt scop. Consider că deontologia profesiei de ziarist impunea și documentarea directă, imparțială și obiectivă în relația cu persoana care devine subiectul unor articole.