Acasă Fapt Divers Doi vâlceni, infractori în Germania, au fost arestaţi de poliţiştii din Vâlcea

Doi vâlceni, infractori în Germania, au fost arestaţi de poliţiştii din Vâlcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat un tânăr urmărit internațional pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă pe teritoriul Germaniei.
La data de 24 septembrie a.c., poliţiştii, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, au depistat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Sutești, județul Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania.
Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 242, alin. 1, din Codul penal german, constând în aceea că, în dimineața zilei de 24 mai a.c., în jurul orei 04.00, a sustras de la o fermă agricolă, din Osterhofen, un tractor în valoare de peste 20.000 de euro, folosind o cheie de contact originală, sustrasă de pe panoul de chei al fermei.
Polițiștii vâlceni l-au depistat pe tânăr pe raza comunei Sutești și l-au depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

De asemenea, ieri, 24 septembrie a.c, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Dăești, au depistat un tânăr urmărit internațional pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, faptă comisă pe teritoriul Germaniei.
Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe tânărul, de 24 de ani, din comuna Dăești, județul Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania, pe raza comunei Dăești, județul Vâlcea.
Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de însușirea pe nedrept a unui bun, faptă prevăzută de art. 246, alin. 1 și alin. 2, din Codul penal german, constând în aceea că s-a mutat într-un loc necunoscut din România, luând cu sine un autoturism pe care îl trecuse drept garanție la un contract de credit, în valoare de 14.540 euro, încheiat la data de 14 noiembrie 2018.
Fapta se regăsește și în legislația română, putând întrunii elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, fapă prevăzută și pedepsită de art. 244, alin. 1 din Codul penal român.
Polițiștii vâlceni l-au depistat pe tânăr pe raza comunei Dăești și l-au depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.