Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Directorul de Energie al Complexului Energetic Oltenia, acuzat de trafic de influență pentru 13.000 Euro

Directorul de Energie al Complexului Energetic Oltenia, Cătălin Stănculescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență în formă continuată. Acesta este acuzat că ar fi primit bani de la un om de afaceri pentru a facilita urgentarea plăților în cadrul unor contracte. În același dosar, au mai fost acuzați un alt director din companie și doi oameni de afaceri, care au recunoscut faptele și au încheiat acorduri de recunoaștere.

Procurorii anticorupție au declarat că Stănculescu a primit 13.000 de euro pentru a urgenta plata unor facturi, sugerând că ar avea influență asupra directorului general al companiei. Dintre cei acuzați, Stănculescu este singurul care nu și-a recunoscut vinovăția.

Ceilalți inculpați, doi oameni de afaceri și un alt director din companie, acuzați de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, au recunoscut faptele. Aceștia au primit pedepse între 4 luni și 2 ani și 6 luni cu suspendare și au fost obligați să presteze muncă în folosul comunității. În contrast, Stănculescu continuă să nege acuzațiile și va fi judecat.

Pentru recuperarea prejudiciului de 13.000 de euro, autoritățile au instituit sechestru pe mai multe bunuri ale lui Stănculescu.