Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Criminaliştii vâlceni au luat „urmele” a 300 de infractori

foto arhiva Vocea ValciiActivitate intensă au avut criminaliştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea în anul 2015. Conform statisticilor, poliţiştii criminalişti au reuşit să ia urma a nu mai puţin de 300 de persoane suspecte de săvârşirea unor fapte penale, ei deplasându-se pe teren în peste 250 de cazuri şi au efectuat 1947 de cercetări la faţa locului.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate peste 1.000 de urme şi tot atâtea au rămas în evidenţă pentru valorificare. Criminaliştii au reuşit să realizeze 254 de identificări de persoane şi obiecte, în cadrul a 295 de dosare penale.

Numărul identificărilor a crescut faţă de anii trecuţi, deşi în cursul anului trecut au fost înregistrate mai puţine cauze penale ca în anii precedenţi, lucru ce demonstrează o creştere a calităţii muncii desfăşurate de criminalişti.

Pe baza celor 208 expertize efectuate de criminalişti, au fost identificate 115 de persoane, bănuite că au comis 99 de fapte de natură penală. De la cazurile cercetate în anul 2015 au fost examinate şi reexaminate în sistemul AFIS 792 de urme papilare, fiind identificate 148 de persoane bănuite în 147 de fapte” – precizează conducerea IPJ Vâlcea.