Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cornul și laptele, motiv de ceartă la Colegiul Național Mircea cel Bătrân

Cornul, laptele și mărul, motiv de ceartă între părinți și conducerea unităților șicolare. Părinții îi acuză pe profesori de dosirea produselor, iar profesorii afirmă că elevii refuză să le consume pentru că sunt vechi și hrănesc cu ele animalele din jurul șicolii.

Programul ,,Cornul, laptele și mărul” a demarat cu greu în localitățile din mediul rural. Firma care a câștigat licitația distribuie cornuri vechi, de proastă calitate, mere stricate și lapte cu termen de garanție expirat.

Dacă elevii din localitățile mai îndepărtate ale județului mănâncă produse expirate pentru că firma le distribuie o dată pe săptămână, pentru toată săptămâna, elevii din mediul urban fie nu le mănâncă, fie nu le primesc deloc.

Un grup de elevi din Colegiul Mircea cel Bătrân, din clasele V VIII, s-a plâns părinților că nu primesc deloc pachetul oferit de Ministerul Educației. Părinții au semnalat dirigintele, dar li s-a spus că produsele nu se mai distribuie elevilor de la clasele mari pentru că le aruncă. În final, părinții au apelat la presă.

,,Nu șitiu de ce nu împart aceste produse copiilor. Nouă ni s-au tăiat salariile și nu mai avem posibilitatea să le cumpărăm zilnic laptele, așa că ar fi bine venit. Am întrebat copiii și ne-au spus că produsele se dau de obicei în pauza de la ora 10, pentru că atunci este deschisă magazia, dar de câte ori s-au dus au găsit închis. Am sesizat dirigintele și ni s-a spus că produsele nu se prea dau la clasele mari pentru că le aruncă, și așa le dau doar celor care vor sau le iau angajații șicolii. Nu mi se pare deloc normală această situație, le mănâncă sau nu, ei au obligația să împartă aceste produse copiilor. Să facă programul în așa fel încât să permită accesul copiilor la aceste produse. Ei deschid doar 10 minute, în pauza mare, dacă deschid, și mulți dintre ei nu reușesc să se încadreze în acest timp. Cred că o fac intenționat”, au declarat părinții, dorind să- și păstreze anonimatul.

Conducerea neagă, copiii hrănesc cu ele pisicile din curtea șicolii

Conducerea colegiului a declarat că acuzele sunt nefondate, dar că este posibil ca o parte dintre elevi să rămână fără produse din cauza aglomerației și a pauzelor de masă prea mici.

,,Nu șitiam nimic despre aceste cazuri. Cred că părinții exagerează. Știu că sunt zile în care o parte dintre elevi nu reușesc să se încadreze în timpul aferent pauzei de masă de la ora 10, dar nu șitiam că sunt elevi care nu și-au luat niciodată produsele. Noi avem 56 de clase și este foarte greu să distribui aceste alimente doar în două pauze. Produsele vin în șicoală, sunt depozitate în chioșcul de la intrarea în șicoală și sunt distribuite de regulă în pauza de la ora 10. De distribuirea lor se ocupă o persoană care este și instructor sportiv și nu cred că- și permite să închidă chiar atunci. Știu că foarte multe produse sunt refuzate de elevi, de aceea mi se pare foarte ciudat faptul că părinții ne-au reclamat la presă. Ar fi fost mult mai bine dacă părinții veneau la noi, nu la presă, pentru că problema s-ar fi rezolvat pe loc. O să verific și dacă este așa vom încerca să găsim o soluție pentru distribuirea produselor în așa fel încât să nu mai avem asemenea sesizări”, a declarat directorul adjunct al CNMB, profesorul Marius Mărgărit.

DANA NEDESCU