Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Contrabandişti de ţigări, reţinuţi de poliţişti

Luni de zile trei indivizi din Sibiu şi Suceava au vândut pachete de ţigări de contrabandă pe raza judeţului Vâlcea. Afacerea le-a mers ca pe roate până când, duminică, 16 martie a.c., ei au fost prinşi în trafic în Sibiu în timp ce transportau, cu un Peugeot, 952 de pachete de ţigări ce aveau aplicate banderole fiscale inscripţionate într-o limbă străină, nefiind supuse regimului vamal românesc. „În autoturism, au fost legitimaţi Simion P., de 36 de ani, şi Constantin P., de 47 de ani. Ulterior, în baza autorizaţiei emise de Judecătoriei Brezoi, s-a efectuat o percheziţie domiciliară pe raza com. Şelimbăr la domiciliul lui B. Laurenţiu, 30 de ani, unde au fost identificate 1540 de pachete de ţigări, ce aveau aplicate banderole fiscale ce nu erau supuse regimului vamal românesc. Prejudiciu urmează a fi stabilit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea” – se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Ca urmare, Simion P., Constantin P. şi Daniela P. au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior magistraţii au dispusă măsura preventivă de a nu părăsi localitatea, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă să stea după gratii până la 7 ani. „Acţiunea a fost sprijinită de forţele Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului Rutier şi Postului de Poliţie Şelimbăr –IPJ Sibiu, Compartimentul de Operaţiuni Speciale Vâlcea, Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba, Serviciul de Operaţiuni Speciale Argeş. Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări” – mai spun poliţiştii vâlceni.

Mai trebuie menţionat că în acest caz au fost indisponibilizate două maşini şi confiscată suma de 442 de lei şi 170 de euro.