Acasă Fapt Divers Cinci români pe lista de „căutaţi” a FBI

Cinci români pe lista de „căutaţi” a FBI

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat că FBI a inclus pe lista de „wanted” („căutaţi”) cinci români care sunt acuzaţi de fraude de milioane de dolari realizate pe internet. Nicolae Popescu, Răzvan Dragomir, Ovidiu Vlad Cristea, Dumitru Dan Bosogoiu şi Daniel Alexe au fost puşi sub acuzare de procurorii americani. Aceştia sunt acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de fraudă prin intermediul unor site-uri precum Ebay. Cei cinci români sunt acuzaţi de spălare de bani, fals în acte şi transferuri frauduloase.

Modul de operare al acestora era următorul: postau anunţuri fictive pe site-uri de comerţ online, inclusiv pe eBay (EBAY, Fortune 500), Cars.com, AutoTrader.com şi CycleTrader.com.

Anunţurile se refereau la bunuri de valoare, inclusiv automobile, motociclete şi bărci. Complicii candidaţilor la licitaţie le trimiteau acestora certificate de garanţie fictive. De asemenea, suspecţii inventau tranzacţii cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.

După ce victimele cumpărau produsele, banii ajungeau în conturile membrilor reţelei. Din aceste conturi banii erau transferaţi către alte persoane membre ale reţelei. În final, cumpărătorii de pe internet nu primeau produsele pe care le achiziţionau.

Pe numele românilor, autorităţile americane au emis mandate de arestare. FBI a solicitat ajutor Interpolului pentru identificarea celor cinci români care sunt încă în libertate

Din reţeaua investigată de FBI mai fac parte şi cetăţeni albanezi şi alţi români care deja au fost arestaţi.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.