Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bază operaţională permanentă pe aeroportul din Craiova

Operatorul aerian low-cost Wizz Air va deschide, anul viitor, pe Aeroportul Craiova, o bază operaţională care va avea în permanenţă la dispoziţie o aeronavă. În prezent, de pe Aeroportul Craiova se derulează curse regulate de la şi către Roma-Fiumicino (zbor operat de Carpatair), Londra şi Milano (ambele operate de Wizz Air). Începând din 2014, alte patru destinaţii – Barcelona, Dortmund, Bologna şi Roma-Ciampino, vor fi lansate în luna iulie, Craiova fiind conectată astfel la cele mai importante oraşe europene.

„Vestea cea mai importantă este că operatorul aerian Wizz Air stabilește o bază pe Aeroportul Craiova. Aceasta înseamnă, în primul rând, că va face o investiţie mare, de circa 40 de milioane de euro, într-o aeronavă care va rămâne numai în această zonă. În al doilea rând, această aeronavă va avea echipaje ce numără, în total, 36 de membri care vor fi angajaţi din Craiova, respectiv piloţi, copiloţi, stewardese. Înfiinţarea bazei angrenează şi alte companii: cei care fac mentenanţă, se ocupă de bagaje, de asigurarea securităţii aeroportuare”, a apreciat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Singurul aeroport al regiunii îşi măreşte numărul destinaţiilor

Directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran, a precizat că frecvenţa zborurilor pe rutele deja existente, către Milano şi Londra, va creşte începând de anul viitor. „Este, într-adevăr, o mare realizare faptul că oraşul Craiova îşi face intrarea pe harta bazelor operaţionale ale Wizz Air, ceea ce va aduce beneficii acestei regiuni în privinţa locurilor de muncă, a investiţiilor, a traficului de pasageri şi a turismului. În acelaşi timp, este un angajament al nostru, o adevărată ancoră: odată ce avem aici o investiţie şi angajaţi, suntem mult mai ataşaţi de această regiune. Avionul care va ajunge la Craiova anul viitor, la data de 23 iulie, pentru a deservi noua bază este un Airbus A320, cu 180 de locuri. Vor fi patru noi curse, spre Dortmund, Barcelona, Bologna şi Roma-Ciampino, care se adaugă celor existente. În plus, vom creşte frecvenţa zborurilor pe rutele actuale, astfel că spre Londra-Luton vor fi trei curse pe săptămână, iar spre Milano-Bergamo vor fi patru. Biletele pentru toate aceste zboruri au fost puse în vânzare”, a afirmat Gyorgy Abran, directorul comercial al companiei Wizz Air. Distanţa dintre Râmnicu Vâlcea şi Craiova este de 130 km, aeroportul internaţional din inima Oltenie deservind deja servicii pentru pasageri din judeţele învecinate.