Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bani falși pe piața din Vâlcea

– Doi bărbați au fost arestați pentru falsificarea și plasarea pe piață de bani fal și. Ei falsificau bancnote de 20 și 50 de euro. 

Patru vâlceni, suspectați că au pus în circulație în județele Dolj, Olt, Argeș și Vâlcea zeci de bancnote falsificate din cupiura de 20 și 50 de euro, au fost reținuți zilele trecute de polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, sub acuzațiile de falsificare de monedă și punere în circulație de monedă falsificată. Oamenii legii au început cercetările încă de la începutul acestei luni, atunci când au avut indicii că pe piață au fost „aruncați” bani fal și. Ei au mers pe fir și au constatat că valuta falsă era amplasată, în mai multe locuri, de acela și cerc de suspecți, identificându-i pe Bogdan C., de 24 de ani și Ionuț R., de 22 de ani care falsificau banii, dar și pe Flavius N., de 24 de ani și Ioan C., de 30 de ani care introduceau banii pe piață prin intermediul a două societăți comerciale. „Polițiștii vâlceni au efectuat 3 percheziții domiciliare în municipiul Rm. Vâlcea  pentru prinderea, conducerea la sediul poliției și cercetarea celor 4 persoane.  La percheziții au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 bancnote false din cupiura 50 euro, un laptop, 12 telefoane mobile, 3 memory stik- uri, 5 cartele SIM,  6 suporți optici și un fragment de folie staniol din care se observă decupate empiric mai multe forme asemănătoare hologramei bancnotei de 50 Euro. De asemenea, a fost ridicată în vederea expertizării și o imprimantă ce era folosită la falsificarea bancnotelor” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Trebuie menționat că suspecții au fost condu și la sediul SCCO Vâlcea pentru audieri, iar doi dintre ei, Bogdan C. și Ionuț R., au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, ei au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, magistrații luând decizia de a le emite mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. În acest moment, suspecții sunt încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU