Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BĂBENI: Fugă de la locul ACCIDENTULUI, șoferul băut, prins de polițiști

În această dimineață, în jurul orelor 5.50, a avut loc un grav accident de circulație, care s-a lăsat cu fuga unui șofer de la fața locului. H.G. din Râmnicu Vâlcea conducea o Dacie LOgan cu nr. DJ – 27 -RMF, pe DN64, spre Râmnicu Vâlcea, iar la km. 99 + 130 m, pe raya localității Băbeni, s-a angajat în depășirea unui autoturism, condus în același sens, chiar în raya de acțiune a indicatorului „Depășire interzisă” și a intrat în cloyiune cu acesta, în momentul virajului la stânga. În urma coliziunii, Dacia Logan a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un șanț.

Până la apariția polițiștilor de la Rutieră, șoferul celuilalt autoturism a plecat de la locul accidentului fără încuviințarea organelor de cercetare. Ajunși la fața locului, polițiștii au demarat verificările și, în jurul orelor 8.55, au găsit pe raza orașului Băbeni, autoturismul Opel Vecta cu numărul W 461RRB, înmatriculat în Marea Britanie și a identificat conducătorul auto în persoana lui B.D. din Băbeni.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge. Mai mult B.D. nu are nici permis de conducere eliberat de autoritățile române, el susținând că are totuși unul eliberat de autoritățile engleze. Pe numele acestuia, s-a deschis un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat riscă chiar pedeapsă cu executare.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a 4 victime, care au fost transportate la Spital.

foto arhivă