Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVIZ VITEZOMANILOR: Şofer arestat după ce a omorât un copil

Accidentul din seara de luni, 11 august a.c., trebuie să ne pună pe gânduri. Din ce în ce mai mulţi tineri comit infracţiuni în trafic, conduc cu viteză excesivă, fără permis, beţi sau cu maşini cu numere de înmatriculare false, iar în cazuri nefericite, ca acesta, omoară oameni nevinovaţi. Rare cazurile în care judecătorii înţeleg să le dea mandat de arestare preventivă unor conducători auto care comit infracţiuni în trafic, iar pedepsele din justiţie pentru infracţiunea de omor din culpă comisă în urma unui accident rutier în ceea ce-i priveşte pe aceşti teribilişti sunt extrem de mici. Şi tocmai de aceea, ei recidivează, iar vieţile oamenilor sunt puse în pericol în orice clipă, în orice minut. În România, să circuli pe drumurile publice a ajuns să fie o adevărată aventură.

Aşa cum spunea, luni seara, 11 august 2014, un copil de 12 ani şi-a găsit sfârşitul prins în fiarele reci ale unei maşini conduse de un tânăr şofer ticălos. Raul Robert S. nu a mai putut fi salvat, el murind la scurt timp după accident, în timp ce alţi doi bărbaţi ce se aflau în maşină au suferit răni grave şi au fost transportaţi la spitalele din Vâlcea şi Craiova. Vinovat de producerea accidentului este Gheorghe Iustin Budică, cel care a condus cu viteză pe DN 64, pe raza localităţii Ioneşti, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu maşina în afara părţii carosabile. Aşa cum spuneam, în urma accidentului, un copil, Raul Robert S., a murit, iar alţi doi bărbaţi au suferit răni grave.

Văzând nenorocirea pe care a produs-o, Gheorghe Iustin Budică a fugit de la faţa locului, ascunzându-se şi fiind căutat mai bine de o oră de oamenii legii. În cele din urmă, şoferul teribilist a fost prins, iar oamenii legii au constatat că acesta era în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 0,26mg/l alcool pur în aerul expirat şi avea numerele de înmatriculare ale maşinii expirate. Mai mult, din câte se pare, tânărul avea permis din luna februarie a acestui an, însă lipsa de experienţă nu l-a împiedicat să conducă cu viteză şi în stare de ebrietate.

După audieri, poliţiştii l-au reţinut pe Gheorghe Iustin Budică pentru 24 ore, iar marţi, 12 august 2014, el a fost propus pentru mandat de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Drăgăşani au decis să-l trimită după gratii pentru 30 de zile, el fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice în stare de ebrietate şi cu un autoturism cu numele false, dar şi cu viteză excesivă.