Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Au dat radarul peste cap: Goneau cu 142 de km/h, respectiv 133 km/h, într-o localitate din Vâlcea

În data de 28 octombrie, în intervalul orar 15:00 – 17:30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier și Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea au organizat o acțiune tip BLITZ, pe DN 64 – Râmnicu Vâlcea, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate și verificate 47 de autovehicule, legitimate 52 de persoane și efectuate 26 de testări cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 17 permise de conducere.

Astfel, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat, 2 bărbați, de 32, respectiv 33 de ani, din județul Olt, în timp ce conduceau un autoturism pe DN 64 , în localitatea Râureni, cu viteza de 142 de km/ h, respectiv 133 km/ h.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei, iar ca măsură complementară le-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-le eliberate dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație.

Polițiștii vă recomandă să adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic!

Polițiștii rutieri continuă să acționeze zilnic pe drumurile publice din județ pentru pentru monitorizarea traficului rutier, îndeosebi în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere.