Acasă Fapt Divers ATENȚIE ȘOFERI! Pentru 24 de ore, RADARELE vor funcționa permanent. VEZI CÂND!

ATENȚIE ȘOFERI! Pentru 24 de ore, RADARELE vor funcționa permanent. VEZI CÂND!

În conformitate cu Calendarul de Activități al Organizațiilor Polițiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), precum şi cu Planul de măsuri pentru reducerea accidentelor rutiere mortale martie – iunie, în vederea asigurării deplasării în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, în perioada 16-22.04.2018, efectivele de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor organiza şi desfăşura o acţiune preventiv-reactiv în sistem integrat – SPEED, în zonele cu risc rutier ridicat pe acest fond, urmând a fi utilizate toate aparatele radar din dotarea acestor subunităţi.
Din analiza IGPR-DR rezultă ca la nivel naţional, în primul trimestru al anului 2018, indicatorii accidentelor rutiere grave se prezintă astfel: 1552(+18) accidente rutiere, soldate cu decesul a 348(-9) persoane şi rănirea gravă a 1457(+19) persoane.
La nivel național, în ierarhia cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, nerespectarea regimului legal de viteză ocupă primul loc, cu o pondere de 24%, generând 26% dintre decese si 28% din vătămările corporale grave.
Acţiunile se vor desfăşura cu efective din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi vor fi folosite toate aparatele radar din dotarea I.P.J. Vâlcea, urmând a se acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene din zona de competenţă unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul vitezei de deplasare.

În intervalul 18.04.2018, orele 06,00 – 19.04.2018, orele 06,00, va fi organizată Operațiunea T.I.S.P.O.L. Speed MARATHON care presupune folosirea permanentă a aparaturii radar într-un interval de 24 ore.Această activitate se organizează în toate țările U.E. în aceeași zi urmărindu-se reducerea evenimenter rutiere cauzate de viteză.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.