Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

ATENŢIE! Poliţia Economică, în acţiune în pieţele şi magazinele din VÂLCEA!

foto arhiva Vocea Valcii

UPDATE: Controalele din pieţele şi centrele comerciale din Vâlcea au fost finalizate pe ziua de azi, echipele de control aplicând 12 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.12/1990 republicată, în valoare totală de 8000 de lei şi au ridicat bunuri, în vederea confiscării, în valoare de 3.000 de lei, respectiv jucării. De asemenea, cu acest prilej au fost constatate 3 infracţiuni la Legea nr. 84/1998 republicată, privind punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică ori similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi au ridicat în vederea confiscării mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 5500 de lei.

Pieţele, magazinele şi centrele comerciale din Râmnicu Vâlcea şi Băile Olăneşti au fost luate cu asalt, în această dimineaţă de 8 decembrie 2015, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Alături de poliţişti, la controale mai sunt prezenţi şi inspectori ai OPC Vâlcea şi reprezentanţi ai DSVSA Vâlcea.

Acţiunea face parte dintr-o activitate mult mai amplă a Poliţiei Economice, oamenii legii urmând să facă verificări la agenţii economici din tot judeţul, înainte de sărbătorile de iarnă. Azi, 8 decembrie 2015, au fost controale în Piaţa Simian, în Piaţa Ostroveni şi la Complexul Romarta din municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi în Băile Olăneşti.

„Este o acţiune care are ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, premergătoare sărbătorilor de iarnă. Scopul lor este de a creşte vizibilitatea şi eficientizarea activităţii poliţiei, precum şi combaterea ilegalităţilor” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Corina Boştinaru.

Singurii care au scăpat până acum de vigilenţa poliţiştilor de la Poliţia Economică au fost aşa-zişii „producători” din pieţele din Râmnicu Vâlcea, care sunt de obicei ocoliţi. Asta în condiţiile în care mare parte din ei şi-au luat certificatele de producător, să spunem, pe „pile”, ei neavând sere şi culturi de legume, ci aprovizionându-se din târgul de la Râureni.