Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Asasin plătit cu 100.000 de dolari, prins după 18 ani, dar eliberat de Tribunalul Bucureşti

Fiul unui fost ofiţer de poliţie, bănuit de comiterea unui asasinat acum 18 ani, a fost ridicat în dimineaţa de miercuri, 22 iunie a.c., de trupele speciale. Acesta este suspectat că ar fi autorul asasinatului asupra omului de afaceri Mihai Ionescu, ucis în iulie 1998 prin împuşcare, anunţă reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii au reușit să facă legătura între Alexandru Găină și execuția de tip mafiot a omului de afaceri Mihai Ionescu. Cele trei cartușe trase în pieptul victimei ar fi fost răsplătite cu suma de 100.000 de dolari.

Mihai Ionescu a fost împuşcat în seara zilei de 15 iulie 1998, în jurul orei 22.30, pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei, în timp ce încă era în maşina personală şi încerca să parcheze în curtea locuinţei sale. Agresorul, care l-a aşteptat să ajungă acasă, a tras în omul de afaceri cu un pistol de calibrul 7,65 mm, pus la dispoziţie chiar de cei care l-au „angajat”.

La vremea respectivă, anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze, mergând inclusiv pe ideea unei reglări de conturi. La baza acestei supoziţii a stat faptul că Mihai Ionescu era în relaţii bune cu mafioţi din Napoli, iar aceştia ar fi putut „comanda” acest asasinat.

Interlopii, italieni şi bulgari, au luat împrumut 1 milion de dolari de la Mihai Ionescu. Cu o investiţie de doar 100.000 dolari, interlopii au reuşit să space de cel de la care împrumutaseră banii prin Alexandru Găină. Reaudierile a zeci indivizi din de indivizi din mediile lumii interlope, interceptarea unor convorbiri telefonice, dar și anumite conexiuni făcute între zeci de numere de telefon folosite în anumite perioade cu ajutorul unor programe de calculator sofisticate l-au scos la ”lumină” pe Găină, fiul fostului adjunct al DIPI, servicul de informații al ”Internelor”.

”Avem informații că mafioții l-au plătit cu aproximativ 100.000 de dolari ca să-i scape de o datorie de un milion de dolari, bani pe care victima îi împrumutase unor italieni și bulgari. În ultimii doi ani au fost cercetate listinguri, au fost interceptate convorbiri, au fost făcute identificări de pe planșe cu fotografii. Un complex de informații ne-a dus la acest personaj care este un individ deosebit de versat”, au declarat surse judiciare pentru libertatea.ro.

Numai că a doua zi, joi, 23 iunie, o judecătoare de la Tribunalul București a decis că Alexandru Găină poate fi cercetat în libertate. În motivarea deciziei, instanța a apreciat că poliția a stat pasivă 18 ani, fără să ia măsuri împotriva lui, cu toate că existau elemente, încă de pe acea vreme, care să îl poată lega de crimă.