Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ANCHETĂ LA PSIHIATRIE în cazul CADAVRULUI mâncat de câini pe Dealul Capela

„Coincidenţă nefericită”, aşa au catalogat cei din conducerea Secţiei de de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea, dispariţia şi moartea bătrânei de 84 de ani, care a fugit din unitatea spitalicească în data de 27 septembrie a.c. Deşi sunt promise anchete interne, până acum, singura măsură luată de conducerea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean a fosta aceea de a închide poarta dinspre Bulevardul Nicolae Bălcescu.

În data de 27 septembrie, bătrâna Elena Arderu pleacă fără probleme, din sala de mese, fără ca vreun responsabil să observe lipsa acesteia. Bătrâna a fost surprinsă pe camerele video zona liceului „Alexandru Lahovari”, încercând să traverseze pe culoarea roşu a semaforului. Câţiva trecători au împiedicat-o, însă nimeni nu s-a alarmat că bătrâna era în papuci şi halat. Nimeni nu a sunat la 112 pentru a informa despre situaţia bătrânei.

Conducerea secţiei de psihiatrie se apără spunând că bolnava a dispărut din secţie în timp ce asistenţii şi infirmierii se aflau într-un salon, la un alt pacient, dar şi că există prea puţini supraveghetori pentru prea mulţi bolnavi. Medicul Letiţia Badea susţine că cinci oameni supraveghează şi câte 80 de bolnavi psihici.

Din păcate, bolnava a avut parte de o moarte cruntă, cadavrul acesteia fiind găsit pe Dealul Capela, mâncat de câini. Din această cauză, medicii legişti nu au putu preciza cauza morţii. Animalele i-au mâncat bătrânei organele interne.