Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Amenzi de aproximativ 69.500 lei, date de poliţiştii vâlceni în acest week-end

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, Poliției municipiului Drăgășani, Poliției orașului Horezu și Poliției orașului Berbești au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și pentru reducerea riscului rutier.

În perioada 11-12 noiembrie a.c., polițiștii din Râmnicu Vâlcea, au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale de aproximativ 22.000 de lei, de asemenea au fost reținute 10 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Horezu au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, valoarea acestora ridicându-se la 11.500 de lei. Au fost retinute 3 permise de conducere, unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea şi 2 pentru depășirea limitei maxime de viteză. Polițiștii au retinut 2 certificate de inmatriculare, unul pentru lipsa poliței de asigurare şi unul pentru defecțiuni tehnice.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti şi posturilor de poliție arondate, au aplicat 19 sancțiuni contravenţionale de aproximativ 6.000 de lei. De asemenea, a fost depistat un bărbat din comuna Grădiștea, care transporta cu o autoutilitară 700 de kg de cărbune lignit sortat pentru care nu deținea documente de proveniență sau de însoțire. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990, iar cărbunele a fost confiscat.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drăgășani, Secției 3 Poliție Rurală Sutești și Prundeni au aplicat 39 de amenzi la regimul rutier de 30.000 de lei, pentru depășirea vitezei maxime admise, depășire neregulamentară, dar și alte abateri. Au fost reținute 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Prundeni au depistat în trafic, în comună, un bărbat din Râmnicu Vâlcea, care transporta cu un autoturism două persoane, acestea confirmând plata cursei. Bărbatul nu deținea autorizație de taxi valabilă.
Conducătorului auto i s-a probat repetabilitatea activității de transport ilegal de persoane, contra cost, cu autoturismul personal, fiind sancționat contravențional și dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioada de 6 luni.