Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AMENDAT pentru că a adoptat o CĂPRIOARĂ

Un bărbat din Bălceşti, judeţul Vâlcea a învăţat că în România dacă faci un gest bun poţi avea într-un final dosar penal. În urmă cu un an, el a adoptat o căprioară, posibil găsită în pădure. A îngrijit-o, hrănit-o, iar acum i se impută că a ţinut în captivitate un animal sălbatic şi că acest lucru contravine legii.
Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești au descoperit la locuința unui localnic o căprioară deținută ilegal, animalul fiind eliberat în pădure. Marţi, 31 octombrie a.c. polițiștii au depistat la locuința unui bărbat de 51 de ani, din Bălcești, un animal sălbatic, căprior – femelă, pe care acesta îl deținea neautorizat, în captivitate, de aproximativ 1 an.
Polițiștii au predat imediat animalul către Asociația Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv Vâlcea, după care, împreună cu reprezentanții asociației au eliberat căprioara în fondul cinegetic.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1000 lei conform prevederilor Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.