Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Acțiune „BLITZ” a polițiștilor rutieri vâlceni. 27 de permise suspendate și 5 certificate de înmatriculare reținute

Polițiștii rutieri vâlceni au desfășurat ieri, 02 octombrie,  o acțiune cu efective mărite, pe drumurile din Vâlcea, în vederea prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere în vigoare.

Polițiștii au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu poartă centura de siguranță sau conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au oprit pentru control 364 de autovehicule și au legitimat 392 de persoane, iar în urma neregulilor descoperite au fost apliate 207 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 78.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 27 de permise de conducere, 16 pentru viteză, 7 pentru depășirea neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicul, 1 pentru alcool și 1 pentru conducere agresivă.

Totodată au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute și 5 certificate de înmatriculare.

Vă reamintim faptul că, astfel de acțiuni sunt desfășurate permanent pe drumurile publice de polițiștii vâlceni pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră, depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, fiind unul dintre obiectivele polițiștilor.

Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie, indiferent de calitatea avută –conducător auto, pieton, biciclist, etc., pentru a evita producerea de evenimente neplăcute.