Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

ACCIDENTATĂ şi ÎNJURATĂ de un POLIŢIST de la Crimă Organizată

foto Vocea ValciiAcuzaţii grave la adresa unui agent de poliţie de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, care a accidentat o femeie chiar pe trecerea de pietoni, iar apoi a plecat de la locul faptei. S-a întâmplat marţi, 2 iunie 2015, în jurul orei 12.45, la intersecţia străzii Ştirbei Vodă cu strada Carol I, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Agentul de poliţie Cosmin Ion Măcău – 43 de ani, era la volanul unei autospeciale Dacia Logan – maşina instituţiei – în momentul în care nu i-a acordat prioritate unei femei de 25 de ani, Andreea Ionela Pintilie, care traversa strada, alături de fiica ei de 8 ani, pe trecerea de pietoni. Din primele cercetări, se pare că poliţistul a lăsat maşina pe liber şi, pentru câteva secunde, a pierdut controlul asupra volanului, moment în care a accidentat-o pe tânără.

A plecat de la locul accidentului…

În momentul accidentului rutier, în zonă se aflau mai multe persoane, care au asistat la întreaga scenă. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor când l-au văzut pe poliţistul de la Crimă Organizată că se dă jos din maşină şi începe să o înjure pe victima sa ca la uşa cortului. „Şoferul care a accidentat-o în loc să o ajute a început să o înjure, iar fetiţa ei s-a speriat foarte tare şi a început să plângă. După o serie de înjurături şoferul a părăsit locul accidentului fără pic de remuşcări” – ne-a povestit unul din martori.
Aşadar, după ce a lovit femeia pe trecerea de pietoni, poliţistul Cosmin Ion Măcău a plecat nervos de la locul faptei, cu scârţâit de roţi. El nici măcar nu s-a interesat dacă victima sa a fost rănită, dacă are dureri sau dacă are nevoie să primească îngrijiri medicale. Abia după câteva ore, în jurul orei 15.00, agentul de poliţie s-a gândit că este bine să se ducă să declare accidentul în faţa colegilor săi de la Rutieră.

Dosar penal pentru poliţist…

Numai că, între timp însă, Andreea Ionela Pintilie, femeia accidentată, a apucat să se ducă la urgenţe, ea acuzând dureri la piciorul drept. Ea le-a povestit cadrelor medicale că a fost victima unui accident rutier, iar medicul de gardă a luat decizia de a suna la Poliţia Rutieră Râmnicu Vâlcea, pentru a anunţat evenimentul. Astfel că, agenţii de circulaţie deja începuseră cercetările în momentul în care poliţistul Măcău s-a autodenunţat. Ulterior, şi victima a depus o plângere împotriva lui.
Astfel, agentul de la Crimă Organizată, din cadrul IPJ Vâlcea, s-a ales cu un dosar penal pentru vătămare corporală din cultă şi neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni. Mai mult, rutierii i-au şi ridicat permisul, ce va fi suspendat până la finalizarea cercetărilor.