Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Politia Judeteana Valcea

A fugit după ce a acroşat o maşină şi a fost prins cu peşte în portbagaj

Foto: Politia Judeteana ValceaMiercuri, 25 mai a.c., în jurul orei 18:40, O. Octavian, de 64 de ani, din comuna Deveselu, judeţul Olt, în timp ce circula pe DN7 (localitatea Budeşti), a fost oprit în trafic pentru că circula haotic.

Când poliţiştii i-au solicitat actele, bărbatul din Olt a refuzat, blocându-se în autoturism. Chiar dacă organele de poliţie au insistat ca şoferul să prezinte actele şi să coboare din maşină, acesta a refuzat şi a avut un comportament violent, lovind cu picioarele şi mâinile interiorul maşinii în care se afla. Până la urmă, poliţiştii au reuşit să îl scoată din maşină, iar datorită comportamentului violent, l-au încătuşat.

Chiar în momentul în care poliţiştii efectuau controlul asupra lui O. Octavian şi asupra autoturismului condus de acesta, a venit un alt conducător auto care a afirmat că i-a fost lovit autoturismul în partea laterală, pe raza localităţii Milcoiu – DN7, de către acelaşi O. Octavian. Acest eveniment a fost soluţionat ca eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

O. Octavian a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost transportat la UPU Vâlcea, unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior acesteia, O. Octavian a fost de acord sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La efectuarea controlului autoturismului în care se afla olteanul de la Desevelu, poliţiştii au găsit aproximativ 10 kg de peşte, 300 de metri liniari de plasă monofilament şi setci, pentru care nu deţinea documente. S-a procedat la confiscarea uneltelor şi plaselor, iar cantitatea de peşte a fost distrusă.

Totodată, s-a procedat la imobilizarea vehiculului, întrucât conducătorul acestuia a săvârşit o faptă de natură penală. De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 500 de lei şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru nerespectare dispoziţiilor poliţistului rutier. Nu numai atât, O. Octavian s-a ales şi cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 64, lit. h, i, k din OUG23/2008 (Răspunderi şi sancţiuni privind pescuitul şi acvacultura).