Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

7 crime sângeroase în Vâlcea

ÎNFIORĂTOR. Sărăcia, certurile din familie, consumul de alcool și tensiunile sunt doar câteva dintre aspectele de natură socială care au condus la o explozie a faptelor de mare violență în județul Vâlcea. Acest fenomen poate fi observat din faptul că anul trecut, în județul Vâlcea, au avut loc nu mai puțin de 7 crime înfiorătoare și 4 tentative de omor. Trist, dar cât se poate de adevărat, aceste statistici sumbre sunt un exemplu cât se poate de clar că infracționalitatea este în creștere în județul nostru. În rândurile de mai jos, vă vom prezenta câteva dintre crimele sângeroase ce au avut loc în județul nostru.

Reeditarea cazului Vlădan la Vâlcea

Așa cum spunea, în județul Vâlcea, anul trecut, au avut loc 7 crime sângeroase. Cea mai îngrozitoare crimă a fost cu siguranță cea din data de 22 martie 2012, din Rm. Vâlcea, de pe strada Lespezi, acolo unde o femeie de 64 de ani a fost ucisă cu sânge rece în propria-i casă de fostul soț, care de câteva luni de zile o amenința și o agresa fizic și verbal. Înainte de a fi omorâtă, victima Veronica Stoica, înspăimântată, a depus nenumărate plângeri la Poliția Municipală, ultima fiind chiar cu câteva zile înainte de a fi ucisă. Din păcate, se pare că nepăsarea oamenilor legii a costat-o viața pe femeie, iar agentul de poliție Bogdan Sucă, cel ce trebuia să se ocupe de caz, este acuzat de rude că a asistat cu indiferență la drama unei familii. Veronica Stoica a murit însă înjunghiată de mai multe ori în gât.

Și-a omorât tatăl pentru o sticlă de apă minerală

O altă crimă înspăimântătoare a avut loc în data de 8 martie 2012, tot în Rm. Vâlcea, pe strada Regina Maria, acolo unde un bărbat a fost ucis de propriul fiu, fiind înjunghiat cu un cuțit de 20 de ori. Din câte se pare, cearta dintre tată și fiu a pornit de la o banală sticlă de apă minerală, victima refuzând să pună capacul la sticlă. Tânărul, cunoscut în cartier pentru agresivitatea sa, s-a enervat cumplit și a pus mâna pe un cuțit înfigându-i-l tatălui său de mai multe ori în diferite părți ale corpului. Totul s-a întâmplat în blocul C 12, de pe Strada Regina Maria, din Râmnic, Mihai Constantin Alupoaie 57 de ani, fiind găsit într-o baltă de sânge de fosta sa soție.

Criminal la 21 de ani în Ștefănești

Crimă cu sânge rece a avut loc anul trecut și în localitatea Ștefănești, acolo unde o bătrână a fost omorâtă de un vecin de-al său. Alexandra Cotoi, de 77 de ani, locuia singură într-o casă din chirpici din satul Șerbănești, iar în ziua de 18 iunie a.c., ea a fost găsită decedată în propria-i locuință. „Victima prezenta echimoze de culoare violacee la nivelul capului, membrelor și corpului, specifice unor loviri repetate cu un corp dur. În urma efectuării de investigații și activități specifice, polițiștii l-au identificat pe principalul suspect, respectiv Dragoș C., de 21 ani, din localitate, care în prezent se află la sediul poliției pentru audieri” a spus Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Tânărul se pare că și-a recunoscut fapta și se află încarcerat la Poliția Vâlcea. În cele din urmă, tânărul se pare că și-a recunoscut fapta.

Un bolnav psihic și-a omorât vecina care-l hrănea

O altă crimă a avut loc în localitatea Mihăești, în luna octombrie a anului trecut. O bătrână a fost ucisă cu bestialitate de un vecin căruia îi dădea zilnic de mâncare și care este cunoscut ca fiind bolnav psihic. Totul s-a întâmplat luni seara, în jurul orei 23.00, în fața casei femeii, când Elena D. 80 de ani, din Mihăești, a fost înjunghiată în zona toracică chiar în fața fiicei ei surdo-mute de vecinul lor Marian D. 46 de ani. Motivul a fost că femeia i-a reproșat vecinului ei că s-a apucat de băutură, sfătuindu-l să renunțe pentru că îi poate agrava bolile psihice. Enervat de reproșurile vecinei, Marian D. a luat un cuțit, iar când femeia s-a întors cu spatele a înjunghiat-o. Bătrâna a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, însă starea sa s-a agravat în timpul nopții, iar în dimineața de marți, 2 octombrie, a decedat. Criminalul a fost internat imediat la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea  pentru   tratament   psihiatric, șitiindu-se că el a mai fost internat în trecut la Spitalul de Psihiatrie Dragoești din cauza afecțiunilor psihice de care suferă.

CLAUDIA STANCIU