Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Jandarm vâlcean, cântă Imnul României la pian, pe vârful Roman

Un jandarm din Vâlcea și-a exprimat dragostea de țară, pe vârf de munte. Cu ocazia Zilei Naționale a României, acesta a interpretat Imnul „Deșteaptă-te române!” la pian.

Videoclipul emoționant a fost filmat la 1.700 m altitudine pe Vârful lui Roman, din Munţii Căpăţânii. Plt. maj. George Tacăle este un jandarm din Vâlcea, care se ocupă de realizarea materialelor video ale evenimentelor organizate de unitatea la care lucrează. Cu ocazia Zilei Naționale a României, el a demonstrat că este și un pianist extrem de talentat.

Jandarmul din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vâlcea, s-a suit pe Vârful lui Roman, din Munţii Căpăţânii, la 1.700 m altitudine, cu pianul personal şi cu două steaguri împrumutate. Unul dintre acestea avea o dimensiune impresionantă, de 12 X 8 metri.

Într-o ținută de gală, el a interpretat Imnul „Deșteaptă-te române!” ca și cum s-ar fi aflat în fața unei mulțimi. Videoclipul este filmat din mai multe unghiuri, atât de aproape, cât și de sus, cu drona. Cea care l-a ajutat la filmare a fost soția sa.

George Tacăle a scris pe YouTube povestea din spatele ideii sale. El a anunțat că în următoarele zile va posta un alt videoclip, cu peripeții de la filmare.

„Se împlinesc 20 de ani de când am absolvit cursurile de pian (din școala generală) și tot aproape 20 de ani de când nu am mai cântat. Sunt pasionat de fotografie și citeam acum o lună despre Samoilă Mârza, un fost fotograf român care a realizat singurele clișee fotografice care surprind Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Atunci mi-a venit ideea acestui videoclip. După ce am încercat și esuat cu diverse versiuni ale Imnului National, în final mi-a iesit (zic eu). Am verificat tot timpul prognoza meteo și când s-a anunțat o zi cu soare, am dat o fugă până pe Vârful lui Roman (aflat la aproximativ 60 km de Rm. Valcea ). A fost oarecum dificil să urci un pian pe munte, spun asta pentru ca nu am putut ajunge cu mașina exact până în acel loc. Soția mea Laura, a filmat întreaga peripeție. (voi posta în următoarele zile un alt clip „Behind the scenes” )”

„Mi-am dorit un mesaj adaptat vremurilor pe care le trăim, care să ofere speranţă, să ne amintim că doar împreună putem reuşi, putem trece peste orice încercare”, a mărturisit George Tacăle, pentru Adevărul.

Videoclipul a ajuns viral pe internet. A fost preluat de pagina de Facebook a Jandarmeria Române, însoțit de următorul mesaj:

„Pe oricare munţi ne-ar purta paşii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare ţară, am putea să fim aproape unii de ceilalţi în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munţii. Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniţi, reuşind, astfel, să trecem peste dificultăţile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranţa că vom depăşi greutăţile de acum aşa cum le-am depăşit şi pe cele din trecut. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”