Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO/FOTO: Operaţiune de salvare a unui bărbat îngropat de viu la Călimăneşti

La un pas de tragedie în această dimineaţă de vineri, 8 mai 2015, în cartierul Jiblea Veche, din oraşul Călimăneşti. Un muncitor de 48 de ani al unei firme ce execută lucrarea de extindere a canalizării în localitate a fost îngropat de viu în pământ, după ce a căzut malul pe el.

Angajatul firmei Hispano, din Râmnicu Vâlcea, muncea într-un şanţ la o conductă de apă ce a fost avariată, el încercând să oprească apa, iar, la un moment dat, a căzut pământul pe el, îngropându-l până la gât.

La faţa locului au ajuns în circa 15 minute pompierii de la ISU Vâlcea, iar între timp colegii bărbatului au săpat în disperare pe lângă el, pentru a-l salva.

Bărbatul de 48 de ani a fost scos conştient, în timp relativ scurt, şi predat cadrelor medicale, care l-au stabilizat şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Acum, pe fir au intrat poliţiştii şi inspectorii ITM Vâlcea, care verifică dacă muncitorul lucra în condiţii de siguranţă, dacă malurile erau protejate şi dacă el purta echipament de protecţie.