Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO cu SCÂNTEI: Șofer vâlcean, cu poliția pe urmele lui! A fugit de la locul ACCIDENTULUI pe jenţi!

În data de 30.11.2016, în jurul orelor 05.00, poliţistul local- funcţionar public ce asigura serviciul ca operator al Sistemului cu Camere Video al Poliţiei Locale Rm. Vâlcea a constatat că un autoturism ce se deplasa pe strada Calea lui Traian, pe direcţia sud-nord, după ce a tranzitat prin câmpul camerei amplasate la sensul giratoriu de la str. Dacia, a părăsit partea carosabilă, a intrat pe trotuar şi distrus un stâlp de iluminat public stradal amplasat in faţa Complexului Comercial ,,1001 Articole”. Impactul a dus la retezarea completă a stâlpului, care s-a prăbuşit pe carosabil, împreună cu reţelele de fibră optică şi ornamentele de sărbători ce se aflau montate pe el.

Au fost direcţionate de urgenţă două echipaje mobile al Poliţiei Locale, care deplasându-se la faţa locului au constatat că respectivul conducător auto a fugit de la locul faptei, în zona evenimentului rămânând numeroase resturi din partea faţă a autoturismului implicat, printre care şi numărul provizoriu de înmatriculare al acestuia. S-a procedat la dirijarea traficului în zonă de către echipajul Poliţiei Locale şi s-a luat legătura de urgenţă cu Direcţia Administrării Domeniului Public şi dispeceratul CEZ Rm. Vâlcea, care au luat măsurile de scoatere de sub tensiune şi demontare a fibrelor şi ornamentelor montate pe stâlp, acesta fiind ridicat de pe carosabil şi transportat la sediul DADP Rm. Vâlcea.

Prin camerele video ale Sistemului de Supraveghere s-a procedat la stabilirea traseului de deplasare al autoturismului după impact, acesta, deşi grav avariat în partea faţă (inclusiv pneuri sparte, deplasându-se pe jenţile) a continuat să ruleze pe Splaiul Independenţei, până în parcarea de lângă Stadionul Oltchim, unde a fost abandonat. Din autoturism au coborât un număr de trei persoane, conform imaginilor surprinse de camera video amplasată la intersecţia Str. Ştirbei Vodă cu Splaiul Independenţei, în câmpul camerei aceştia părând că se ceartă între ei.

Au fost anunţate şi organele de Poliţie Română din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Mun. Rm. Vâlcea, cu privire la cele de mai sus, urmând a se efectua cercetări privind conducătorul auto şi documentaţia necesară pentru recuperarea prejudiciului produs prin comiterea faptei.

Propunem a se da publicităţii informarea, inclusiv câteva imagini elocvente ce surprind fuga conducătorului de la locul evenimentului.

Se dovedeşte încă o dată eficienţa investiţiei realizate cu sprijinul Primăriei Rm. Vâlcea, o parte prin proiect cu finanţare din fonduri europene.