Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Vâlcenii, în pelerinaj la Mănăstirile din Moldova într-o excursie organizată de Biserica „Sfinţii Apostoli” (FOTO)

foto Vocea ValciiÎn jur de 60 de vâlceni s-au aflat, pentru trei zile, într-un pelerinaj la mănăstirile din Moldova. Este vorba despre o excursie organizată de preoţii Ion Bănuţă şi Cristian-Alexandru Bănuţă, de la Biserica „Sfinţii Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Pelerinii din Râmnicu Vâlcea au avut ocazia să viziteze, să se roage şi să se reculeagă la frumoasele Mănăstiri Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Neamţ, Secu, Sihăstria, Agapia, Văratec, Humor, Petru Vodă, Paltin, Bistriţa şi Izvoru-Mureşului. Oamenii au fost extrem de încântaţi, mai ales că tânărul preot Cristian-Alexandru Bănuţă s-a dovedit a fi un ghid şi un părinte spiritual de excepţie.

Pe lângă mănăstiri, oamenii au profitat de ocazie şi au vizitat şi Casa Memorială şi Muzeul Ion Creangă, au poposit şi la Pasul Tihuţa, la Cheile Bicazului, la Lacul Roşu, la Vatra Dornei, la Gura Humorului, dar şi la Tg. Neamţ.

Organizarea a fost de excepţie, pelerinii fiind cazaţi la hoteluri de 3* în Gura Humorului şi Târgu Neamţ, ei având inclus micul dejun, prânzul, dar şi cina, iar intrarea le-a fost asigurată la toate mănăstirile.

„A fost foarte frumos şi vreau să vă spun că intenţionez să merg în toate pelerinajele organizate de preoţii Bănuţă de la Biserica Sfinţii Apostoli. Preotul Cristian ne-a îndrumat tot timpul, ne-a îndemnat la rugăciune şi a fost alături de noi. Chiar nu îmi găsesc cuvintele să vă spun cât a fost de frumos…” – ne-a spus Alis, una dintre enoriaşele care a fost în pelerinajul organizat de Biserica „Sfinţii Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Trebuie să menţionăm că foarte mulţi vâlceni şi-au dorit să meargă în acest pelerinaj la mănăstirile din Moldova, însă numărul de locuri a fost limitat de data acesta. De aceea, având o listă lungă de oameni în aşteptare, preoţii Ion Bănuţă şi Cristian-Alexandru Bănuţă au decis să mai organizeze o astfel de excursie în viitorul apropiat, râmnicenii care sunt interesaţi putând să găsească toate detaliile la Biserica „Sfinţii Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea.