Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanca Mureșan Carina este noua Mini Miss România

PREMIANTĂ. La numai 13 ani, o vâlceancă de-a noastră, o tânără speranță în ceea ce privește baletul autohton, a câștigat concursul național al micilor artiști „Mini Miss România . Pe parcursul mai multor etape eliminatorii Carina Mureșan a impresionat juriul prin prestațiile sale artistice, reușind să pună mâna pe titlul râvnit de 30 de concurente.

Încă o dată Vâlcea a dovedit că nu duce lipsă de talente. După ce într-un număr trecut al bisăptămânalului nostru v-am vorbit despre micuța pianistă Sofia Deaconeasa, care a câștigat primul loc în cadrul Concursului Național al Franței, în acest număr aducem în prim plan o altă fetiță talentată, o balerină de data aceasta, care se numește Carina Mureșan. În data de 29 mai a.c., la București, ea a câștigat finala concursului național al micilor artiști „Mini Miss și Mister România 2010 , reușind să impresioneze membrii juriului atât prin frumusețea sa, dar mai ales prin prestațiile sale artistice.
Concursul Național al Micilor Artiști „MINI MISS ȘI MINI MISTER ROMÂNIA” este un concurs deosebit de orice altă competiție națională pentru copii. El își propune să dea posibilitatea de afirmare a valorii, educației și talentului fiecărui participant în condiții cât mai bune și stimulative. Concursul este format din 9 probe: autoprezentare, proba de virtuozitate, proba artistică, proba de playback show, proba de fotogenie, precum și mai multe probe de defilare și prezentare în diferite ținute.

Sub atenta îndrumare a profesoarei de balet Carmina State

Carina Cristina Mureșan, o tânără balerină și speranță a baletului vâlcean, sub atenta supraveghere și îndrumare a profesoarei sale Carmina State, a reu șit să pregătească programe artistice care au impresionat juriul acestui concurs, și care au propulsat-o pe primul loc al podiumului concursului micilor artiști.
Totul a început în luna decembrie a anului trecut când, atunci când a ie șit de la cursurile de balet de la Școala Populară de Artă, Carina a văzut afișul care anunța preselecția concursului Mini Miss. „Când ieșeam de la balet am văzut afișul cu preselecția pentru concurs, care a avut loc la Biblioteca Județeană, și am decis să particip. După preselecție am participat la etapa următoare care a avut loc la Craiova, pe care și pe aceasta am trecut-o, iar apoi a urmat Mini Miss Oltenia, tot la Craiova, unde am fost aleasă Vice Mini Miss Oltenia, am primit titlul de Mini Model Oltenia și premiul pentru cel mai frumos zâmbet. Etapa finală a avut loc la București pe 29 mai, unde la proba de playback show am interpretat melodia Lizei Minnelli, „New York , iar la cea artistică am dansat pe „Polka  de Strauss. Am avut emoții foarte mari. Am fost anunțată chiar la final, m-au ținut în suspans până la sfârșit. Mă simt foarte bine ca Mini Miss și mă bucur mult că am reu șit să câștig , ne-a declarat micuța Carina. Ea a mai adăugat faptul că le-a avut alături de ea mereu, pentru susținere și pregătire, atât pe mama sa cât și pe Carmina State, profesoara de balet cu care a pregătit programul pentru concurs. „Carina a luat exact premiul pe care îl merita. Am numai cuvinte de laudă la adresa ei. Este foarte frumoasă, deșteaptă, talentată. Sper să ajungă o mare balerină. Sunt foarte mândră de ea pentru că într-un timp scurt am realizat atât de multe, ceea ce spune mult despre talentul ei , a explicat Carmina State.

Baletul nu a făcut-o să neglijeze șicoala

În ciuda pasiunii pentru balet, Carina nu a neglijat șicoala. Ea este elevă în clasa a șasea la Școala Generală Nr. 10. „Carina face balet de 2 ori pe săptămână și ne-am descurcat destul de greu pentru că la șicoală este după-amiaza, iar la 7 când iese fugim imediat la repetiții care încep la aceea și oră. Este o bucurie pentru mine că și la șicoală are numai medii de 10. I-am  zis, când se pregătea pentru concurs, că nu e nicio problemă dacă mai ia un 9, că nu o s-o cert, dar nu a vrut să coboare șitacheta , a precizat mama balerinei.

ALEXANDRA DUMITRU