Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Întâlnire cu tehnologia la… Bibliotecă

Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, în parteneriat cuFundația Progress, organizează joi, 3 noiembrie 2022, între orele 14.00 – 16.00, Târgul de Știință și Tehnologie pentru Copii – Code Kids Fest Vâlcea 2022.

CODEKids Fest Vâlcea 2022 este un eveniment tematic dedicat pasionaților de știință și tehnologie, care își propune să promoveze proiecte din domeniul IT/robotică, realizate de copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, membrii cluburilor CODEKids funcționale în biblioteci publice din județele Vâlcea, Gorj și Hunedoara.

Cu emoții, dar și curaj, copiii din cluburile funcționale în cadrul bibliotecilor publice din Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Pietrari, Tomșani, Bunești, Turceni, Jupânești și Baru sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat. Micii coderi sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului. De asemenea, vizitatorii Târgului de Știință și Tehnologie pentru Copii vor avea prilejul să participe la ateliere practice susținute de elevi care activează în cluburile de robotică funcționale în cadrul colegiilor Mircea cel Bătrân și Alexandru Lahovari.

„Este cea de-a VI-a ediție a Târgului de Știință, un eveniment tematic organizat de Biblioteca Județeană “AntimIvireanul” Vâlcea în cadrul proiectului “CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!” care, ca și cele anterioare, ne oferă prilejul de a face cunoscute publicului proiecte inovative de robotică, programare și tehnologie, realizate în bibliotecile publice. Târgurile de știință au devenit deja o tradiție pentru Biblioteca Județeană Vâlcea și reprezintă nu doar un moment de celebrare a rezultatelor copiilor care au lucrat, în biblioteci, la proiecte digitale și tehnice, ci și un mod de a investi în educație, în viitorul tinerilor” a transmis Remus Grigorescu, manager Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea.

CODE Kids Fest Vâlcea 2022– Târgul de Știință și Tehnologie pentru Copii este subfinanțat de Fundația Progress.

CODE Kids – Programează viitorul comunității tale este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, în parteneriat cu Simplon România, realizată cu sprijinul bibliotecilor publice din România.

Finanțator proiect: Romanian American Foundation (RAF)

Parteneri naționali: Societe Generale Global Solution Centre, Romania Thoughtworks
Parteneri locali: Bionic Royals, club de robotică al Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea; Brobots Team, club de robotică al Colegiului Național „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea.

Parteneri media:
TeleviziuneaAntena 3 Vâlcea, Televiziunea VTV, Radio Oltenia Craiova, Curierul de Vâlcea

Persoană de contact:
Nume și funcție: Nicola Alina, șef-serviciu “Informare, Comunicare, Programeși Proiecte”
Adresă de e-mail: [email protected]
Număr de telefon: 0751622103

Despre CODE Kids
Proiectul ”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 3500 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în cluburi de programare din 27 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova.