Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Demonstraţii de luptă, dresaj canin, expoziţie de tehnică şi poliţişti avansaţi în grad de Ziua Poliţiei (FOTO)

Agitaţie mare marţi, 25 martie 2015, atunci când poliţiştii din Vâlcea şi-au sărbătorit ziua în stil mare. Maşinile şi echipamentele din dotare ale IPJ Vâlcea au „invadat” parcarea de la River Plaza Mall, sute de vâlceni asistând la exerciţiile poliţiştilor. „Vedeta” Poliţiei Vâlcea a fost câinele criminalist Fred, care alături de poliţistul – conducător a făcut spectacol pentru toţi copiii prezenţi. Mai mult, spectatorii s-au putut delecta cu intervenţii cu rol demonstrativ ale mascaţilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, fiind simulat un jaf armat de la o bancă.
Ei bine, evident că şi poliţiştii aveau nevoie de propriul lor spectacol. Aşa că, la sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc o ceremonie de înmânare a premiilor pentru competiţiile sportive, dar şi a zecilor de diplome oferite foştilor şefi ai IPJ Vâlcea, autorităţilor judeţene şi multor altora. Invitaţi la ceremonie au fost primarul Râmnicului – Ion Gigi Matei, preşedintele CJ Vâlcea – Gică Păsat, vicepreşedintele CJ Vâlcea şi al ATOP – Dumitru Persu, subprefectul Aurora Gherghina, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Vâlcea – Carmen Vameşu, dar şi consilieri judeţeni şi şefi de instituţii din judeţ. Manifestarea a început cu un istoric al Poliţiei, urmată de un discurs al reprezentantului Arhiepiscopiei Râmnicului, dar şi de speach-urile invitaţilor de marcă, care au transmis felicitări şi au lăudat activitatea poliţiştilor vâlceni.

Zeci de poliţişti au fost avansaţi în grad

În cadrul manifestărilor, conducerea IPJ Vâlcea a avansat în gradul profesional următorii 37 de poliţişti care împlineau stagiului minim. Astfel, în gradul de agent şef principal de poliţie au fost avansaţi Florin-Daniel Andreica, Daniel Birtoiu, Constantin-Viorel Bunget, Dumitru Butesteanu, Nicolae Butuc, Gheorghe Chirita, Viorel Cretu, Cosmin-Adrian iordache, Ion Matei, Gheorghe Munteanu, Dumitru Neacşu, Constantin Nicolae, Ion Popa, Aurelian-Marcel Ungureanu şi Constantin Văduva. În gradul de agent şef de poliţie au fost avansaţi următorii: Bogdan Gheorghe Busuioc, Vasile Sorin Catană, Marius Constantin, George Gaiu, Luminiţa Isărescu, Marius – Vasile Mirzoi, Nicolae Gheorghe Predescu şi Ion Stuparu. În gradul de agent şef adjunct de poliţie au fost avansaţi Florentina Liliana Băbeanu, Ionuţ Cristian Ciocîrlan, Dragoş – Lucian Ghiţă, Ion Daniel Radu, Ionuţ Alin Sanda şi Ionel Adrian Timiţă. În gradul de agent principal de poliţie au fost avansaţi Constantin Alexandru Băicoianu, Constantin Gabriel Bălteanu, Iulian Beleţ, Nicolae Cătălin Mira, Laurenţiu Adrian Niţulescu, Constantin Ionuţ Păunescu, Elena Daniela Turică şi Daniel Alexandru Vătafu. În gradul de comisar de poliţie a fost avansată Rodica Mihaela Salan, în gradul de comisar de poliţie Ilie Bădică, în gradul de subcomisar au fost avansaţi Ion-Alexandru Ciauşescu, Bianca Maria Enăchescu, Constantin Adrian Mondoi şi Marian Şerban Petrescu, iar, în final, în gradul de inspector de poliţie au fost avansaţi Elena Sandra Dăscălete şi Lucian Alexandru Simioana.

Şeful SPR Vâlcea, printre poliţiştii merituoşi care au fost avansaţi înainte de termen

Au existat şi poliţişti merituoşi, care, datorită rezultatelor excepţionale, i-au determinat pe şefii lor de la IPJ Vâlcea să-i avanseze în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. Printre aceştia se numără şeful SPR Vâlcea, Florian Ioniţă, care a fost în gradul de comisar de poliţie, alături de Aniel Constantin Valentin, Dumitru Daraban şi Valeriu Popa. Mai mult, au mai fost avansaţi următorii: Ilie Ciobanu – în gradul de agent şef principal, Ilie Albadi şi Maria Cristina Ţăparu – în gradul de agent şef adjunct, Florin Alexandru Gelcă – în gradul de agent principal şi Victor Cătalin Neagoie – în gradul de inspector de poliţie.

Vocea Vâlcii, locul II la concursul de tir

Medalii, premii şi diplome au primit şi reprezentanţii mass-media care au participat la concursul de tir. Printre câştigători s-a aflat şi colegul nostru, Cătălin Buşe, care a ocupat locul II la concursul de tir masculin, locul I fiind ocupat de Traian Guminski – de la InfoPuls, iar pe locul III s-a clasat Vasile Căprescu, de la Săptămâna în Oltenia.