Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UVT a deschis la Roma expoziția „Ricorrenze / Recurențe / Recurrences”

În acest weekend este marcată vernisarea unei expoziții – eveniment, organizată în excepționalul spațiu oferit de Institutul Cultural Român, Accademia di Romania din Roma. Proiectul este realizat în cadrul parteneriatului Facultăţii de Arte şi Design Timişoara cu Asociaţia şi Revista bilingvă Orizonturi Culturale Italo-Române (orizonturiculturale.ro), care promovează relaţiile culturale dintre cele două ţări printr-o activitate editorială intensă şi prin mediere interculturală.

Expoziția „Ricorrenze / Recurențe / Recurrences” grupează o selecție de lucrări ale profesorilor Facultății de Arte și Design din Timișoara și pune în lumină aspecte care se prelungesc, revin, se dezvoltă și sunt asimilate unui nivel elevat al coerenței operelor acestora.

În cadrul evenimentului, la Accademia di Romania din Roma se află o echipă de reprezentare a UVT, coordonată de domnul rector, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, alături de care se află și partenerii evenimentului, Excelența Sa, Domnul George Gabriel Bologan, Ambasadorul României în Italia, de directorul ICR Roma, profesorul univ. dr. Rudolf Dinu.

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Cultura nu se face doar acasă! Am regăsit la Roma prieteni buni ai UVT, aflați departe de casă, dar totuși atât de aproape prin toate cele ce ne leagă. Arta trebuie împărtășită, iar prin această expoziție răspundem interesului celor ce se află în capitala Italiei, dornici să ne cunoască în dimensiune artistică.

Facultatea de Arte și Design din este una din cele unsprezece facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, care, prin specificul său vocațional, este unul din pilonii programului nostru multianual desfășurat sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”.