Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UPDATE VIDEO: Salvaţi de pilot, ucişi de incompetenţă

Pilotul Adrian Iovan (55 de ani), fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan, şi-a pierdut viaţa într-un grav accident aviatic într-o zonă muntoasă de la limita judeţelor Alba şi Cluj. Alături de pilot, şi-a mai pierdut viaţa şi Aurelia Ion, o tânără studentă de la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti. Ceilaţi 5 (4 medici şi co-pilotul) au supravieţuit în mod miraculos. În timp ce autoritățile bâjbăiau pe întuneric în căutarea supraviețuitorilor, aceștia au fost salvați de către voluntari. Marius Pop, membru al Transylania Offroad Club, a povestit despre dezastrul pe care l-a găsit la faţa locului.

„Am fost sunat la ora 19.00, dacă vă puteţi imagina. La 19.15 am fost cu băieţii de la ISU în maşini, eram plecaţi. Am fost escortaţi de un echipaj ISU până la ieşirea din oraş. Nu am mers direct acolo. Ni s-au dat informaţii foarte eronate. Am fost trimişi la Crucea Iancului şi nu era nimic acolo. Nu avea nicio legătură cu Crucea Iancului. Am vorbit la telefon cu una dintre victime şi mi-a spus că a dat coordonatele GPS unde se află. Noi nu le-am primit exact”, a spus specialistul în offroad.

„Oamenii erau accidentaţi, erau în pături, îi aduceau oamenii jos de pe munte. I-am ajutat cât am putut, i-am transportat la ambulanţe. Când au ieşit din aeronavă au făcut un foc care nu prea a ars, s-au chinuit, nu i-am întrebat foarte multe, că nu-i plăcut să fii rănit şi să te tot întrebe cineva tot felul”, a încheiat Marius Pop.