Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: Facebook

Un POLONEZ a plecat pe jos în PELERINAJ la IERUSALIM şi s-a pierdut în judeţul VÂLCEA

foto: FacebookTimp de 10 zile, un polonez de 33 de ani a încercat din răsputeri să găsească un drum de ieşire dintr-o pădure din nordul judeţului Vâlcea. Omul plecase în pelerinaj din Polonia, fiind hotărât să ajungă la locul sfânt de la Ierusalim pe jos.

Numai că, destinul i-a fost potrivnic, el pierzându-se în munţii din judeţul Vâlcea şi bântuind, aşa cum spuneam, 10 zile prin pădure pentru a găsi o cale de ieşire. Asta până joi, 12 noiembrie 2015, când un localnic din Câineni l-a găsit pe polonez pe un drum forestier, în fondul forestier Boia, şi a chemat de îndată autorităţile.

Polonezul avea nevoie de îngrijiri medicale, el fiind într-o stare de sănătate precară. Când a ajuns pe mâna poliţiştilor din Câineni el a cerut să se ia legătura cu familia sa din Polonia, care de zile întregi nu mai ştia nimic de el.

„Ajungând pe teritoriul ţării noastre, respectiv în zona masivului muntos Făgăraş, după vizitarea lăcaşurilor de cult şi-a continuat deplasarea fără a avea un traseu prestabilit. Bărbatul s-a dezorientat în timpul traversării zonei montane, iar după 10 zile a fost găsit de apelant pe un drum forestier de pe raza localităţii Câineni. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, luându-se legătura cu familia acestuia” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.