Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAFIC RUTIER închis pe podul peste Olt din Goranu

Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, între orele 08.00 – 14.00, traficul rutier pe podul peste Olt din Goranu va fi restricţionat complet ca urmare a desfăşurării unor lucrări de reabilitare a acestei structuri.

Podul care face legătura între Râmnicu Vâlcea, DN7 şi cartierul Goranu va fi modernizat pe bani europeni. Vechi de peste 30 de ani, podul a fost expertizat de către specialişti ce au decis că are nevoie de reparaţii şi consolidări urgente. Poartă de intrare în municipiu, podul a fost construit în anii 80 cu economie de material şi tehnologie învechită,astfel încât,în 2002, o echipă de experţi a stabilit că reabilitarea şi consolidarea acestuia trebuie făcută de urgenţă.

Structura de rezistenţă a podului a fost grav afectată de deceniile în care nu a fost întreţinută. Sumele mari se vor investi în modernizarea acesteia, a căii de rulare, dar şi a pasajelor pietonale. Se va mai lucra la instalaţia electrică şi la canalizarea pluvială a podului. De asemenea, constructorul va trebui să realizeze şi apărători de maluri noi, în locul celor erodate de apă.