Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tinerii actori vâlceni au performat în Italia

Anul acesta se împlinesc 151 de ani de la nașterea scriitoarei sardineze Grazia Deledda, deținătoarea Premiului Nobel pentru Literatură (1926). Romano Fodai, directorul Teatrului S”Arza din Sassari, organizator al Festivalului Internațional ”Isola dei Teatri” , a făcut posibil, cu acest prilej, punerea în scenă a unei dramatizări după romanul ”Cenușă” al Graziei Deledda. Spectacolul a fost un omagiu adus scriitoarei și s-a realizat într-o coproducție italo-română-bulgară sub bagheta a trei regizori: Romano Fodai, Doina Migleczi și Alexander Iliev.

Primele repetiții au avut loc la Râmnicu Vâlcea, apoi pe scena Casei de Cultură din Ocnele Mari. Premiera a avut loc în spațiul generos al Teatrului S”Arza din Sassari și au urmat încă alte două spectacole în Nolvi și Ossi (Sardenia).

Alături de marea actriță Maria Paola Dessi și actorii teatrului gazdă: Stefano și Francesco Lannoche, tinerii actori din Râmnicu Vâlcea (Raluca Hongu, Lucian Pircan, Alexandra Popescu, Răzvan Purcărea, Darius Cerneanu, Adelina Dobrin, Roberta Alexandru) au susținut cu succes partituri actoricești de prim plan.

Turneul nu a fost unul ușor în perioada aceasta de puternică răspândire a virusului iar repetițiile în Sassari au fost foarte intense până la Premieră.

Spectacolul final a purtat titlul ”L’Abandono” și a fost prezentat în cadrul proiectului ”Grazia Deledda: un ”isola aperta al mondo” dar și în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru ”Isola dei teatri”.

Tinerii noștri s-au bucurat, de asemenea, de vizionarea unor spectacole din Festival fiind impresionați mai ales de acela al gazdelor ”Cicatrice” (regia Romano Fodai).