Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

“SOS Meiul Natural” la ediția a XII a

Luna iunie este încărcată de evenimente cu rol major în dezvoltarea liber creativă a elevilor.

Pe 09 iunie 2018 la Şcoala Gimnazială Anton Pann Rm. Vâlcea a avut loc a XII-a ediție a Concursului interjudețean “SOS Mediul Natural” pe tema “Stop plasticelor de unică folosință!

În desfăşurarea activității am avut ca parteneri: Inspectoratul Şcolar Județean Vâlcea, reprezentat de d-na Inspector Școlar General Andra BICA, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea reprezentată prin d-na Consilier Local psiholog, Maria BOBEANU, Asociația Ajutăm, Integrăm, Dezvoltăm, Educăm „AIDE”, Școala Gimnazială Urși –Stoilești prin d-na profesor Antonie Natalia, Colegiul Economic prin d-na prof. Popescu Corina, Școala Gimnazială Take Ionescu prin d-na prof. Mihaela Miroiu, Școala Gimnazială nr. 13 prin d-na prof. Claudia Mușat și nu în ultimul rând, Colegiul de Silvicultură și Protecţia Mediului, prin d-nul prof Gratie Constantin.

Pentru buna organizare s-au implicat în mod direct întreaga echipă managerială coordonată de D-nul Director, prof. Adrian BURLAN.

La concurs s-au înscris din țară echipaje de la Şcoala Gimnazială Friedrich Schiller Tg. Mureș, Palatul Copiilor Iași, Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte Prahova, P.C. Bacău, P.C. Timișoara, Colegiul de Arte Regina Maria Constanța, Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cişnădie alături de 25 de echipaje din învățământul liceal și gimnazial din județ, care s-au întrecut în prezentarea materialelor PPT pe tema „Stop plasticelor de unică folosință” și în exprimarea talentului la celelalte probe.

Evenimentul și-a propus să sporească gradul de conștientizare a populației școlare față de efectelor dezastroase asupra vieții terestre și marine a plasticelor de unică folosință și să ceară guvernelor, industriei, comunităților și persoanelor să se unească și să exploreze alternative durabile reducând urgent producția și utilizarea de plastic.

Polietilena, plasticul cel mai frecvent utilizat, a fost creat accidental la o uzină chimică din Northwich, Anglia, aceasta a fost prima sinteză a materialului practic din punct de vedere industrial și a fost inițial folosită în secret de armata britanică în timpul celui de-al doilea război mondial.

Informațiile aduse la această competiție au fost foarte interesante și convingătoare pentru schimbarea modului de viață.

Mulțumim tuturor participanților, evaluatorilor, special organizatorilor acestui eveniment ecologic care va contribui la schimbarea stilului de viață pentru asigurarea longevității planetei albastre cu toată biodiversitatea sa.

“Dacă Omul reuşeşte să elimine Eul, va fi capabil să asculte bătaia inimii naturii şi şoaptele ei.”(C. Brâncuşi, 1949)

A consemnat,
Prof. Letiția MURĂRUȘ, coordonatorul proiectului