Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Schimbări de cadre la Poliţia Călimăneşti şi Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea

Adjunctul IPJ Vâlcea, comisarul – şef Ilie Voica, cel care a preluat atribuţiile inspectorului – şef, a făcut săptămâna trecută o serie de schimbări de cadre, luând decizia de a împuternici oameni noi la Poliţia Călimăneşti şi la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea – la Biroul Ordine Publică.

În ultima săptămână, cea mai disputată funcţie din Poliţia Vâlcea a fost cea de şef al Poliţiei Oraşului Călimăneşti, acolo unde se anunţau lupte puternice între „lupii tineri”. Peste zece candidaţi, printre care „profesionistul” Emilian Muşulete, îşi doreau să promoveze la staţiune, lansând zvonuri de război total.

Numai că, la sfârşitul săptămânii trecute, comisarul – şef Ilie Voica a tranşat problema şi, fără ca nimeni să se aştepte, l-a împuternicit pe subcomisarul Gabriel Alexandru Salan să ocupe funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Călimăneşti. Trebuie precizat că Salan a făcut parte până acum din echipa Biroului Control Intern, alături de colegii săi verificându-i pe poliţiştii cu probleme din Inspectorat.

Astfel, Muşulete a rămas cu buza umflată, fiind un semnal puternic pe care conducerea IPJ Vâlcea i l-a dat, în sensul că trebuie să înceapă să aibă rezultate, nu doar să se laude cu unele inexistente.

Niţu în locul lui Matei…

O altă mutare făcută de comisarul – şef Ilie Voica s-a petrecut la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, acolo unde locul lui Ion Matei de la Biroul de Ordine Publică a fost ocupat de subcomisarul Bogdan Niţu. Acesta are experienţă în domeniu, el fiind până de curând ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Ordine Publică, lucrând în subordinea comisarului şef de poliţie Ion Preda.

Şi că tot facem referire la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, trebuie să precizăm că şefia acestei subunităţi este intens disputată. După ieşirea la pensie a experimentatului comisar-şef Florian Marin, scaunul de şef a fost preluat de Ion Matei. Însă, în curând pe acest post se va organiza concurs, iar concurenţa va fi mare, anunţându-şi deja candidaturile mai mulţi poliţişti cu experienţă. Dar pe această temă vom reveni cu alt articol, într-un număr viitor…