Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

SCAPĂ DE MIZERIE! Sediul IPJ Vâlcea, arestul şi alte 7 posturi de Poliţie, renovate cu fonduri de la MAI

foto arhiva Vocea ValciiDe ani de zile se vorbeşte despre condiţiile execrabile pe care le suportă poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sediul unităţii nemaifiind modernizat probabil încă de pe vremea comuniştilor. Sigur, birourile şefilor au fost renovate de mult timp şi sunt la standarde înalte, însă nu acelaşi lucru îl putem spune spre birourile ofiţerilor, mai ales a celor de la „Municipiu”.

Tocurile geamurilor mâncate de carii, pereţii plini de mucegai, la ultimul etaj, când plouă, picură din tavan, iar băile sunt în stare jalnică. Acesta este tabloul unei importante instituţii din judeţul Vâlcea, unde sute de poliţişti îşi desfăşoară activitatea zi de zi. Recent, însă în IPJ Vâlcea au început renovările, finanţarea venind de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Deocamdată s-au făcut schimbări majore în ceea ce priveşte instalaţia electrică şi instalaţia termică şi, de asemenea, s-au schimbat mochetele. Dar, cam atât…! Să sperăm însă că investiţiile nu vor rămâne la acest stadiu, iar modernizarea clădirii să continue şi anul acesta.

Puşcăriaşii au condiţii mai bune decât poliţiştii

În programul de reabilitare a intrat şi Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vâlcea, acolo unde lucrările şi dotările au fost de amploare. Pentru că drepturile puşcăriaşilor sunt mai presus decât drepturile poliţiştilor, în arest a fost schimbat aproape totul. Celulele au fost văruite în totalitate, instalaţia de termoficare a fost refăcută ca nu cumva să îngheţe infractorii, iar băile au fost modernizate la standarde europene.

De altfel, vâlcenii aflaţi în arest preventiv la „beci” au primit saltele, perne şi lenjerii de pat noi-nouţe, iar în sala de recreare au televizoare moderne, tot felul de jocuri de societate moderne, cărţi, dar şi echipamente de gimnastică. De asemenea, arestul Poliţiei Vâlcea a fost dotat cu sisteme de securitate şi supraveghere video, iar geamurile sunt acum securizate. Poate aşa nu mai evadează aşa uşor deţinuţii, cum s-a întâmplat anul trecut…

Şapte posturi de poliţie, renovate…

Investiţiile din Poliţia vâlceană nu s-au oprit aici, o parte din fondurile primite fiind direcţionate şi către mediul rural. Astfel se face că nu mai puţin de 7 posturi de poliţie din Vâlcea au fost modernizate în totalitate. Este vorba despre posturile de poliţie din localităţile Slătioara, Cernişoara, Bujoreni, Glăvile, Suteşti, Buneşti şi Lungeşti.

De asemenea, mici renovări s-au făcut şi la Poliţia oraşului Horezu, al cărei sediu este, de fapt, o ruină. Lucrările făcute acolo nu sunt însă suficiente, pentru că vorbim despre o clădire veche, ce aparţine Primăriei Horezu, unde pereţii stau să cadă pe poliţişti din cauza infiltraţiilor prin tencuială. Primarul oraşului, liberalul Ilie Fârtat, se laudă încă din anul 2012 că le va pune la dispoziţie poliţiştilor un sediu nou, însă până acum nu au fost decât vorbe goale. Poate va reuşit viitorul primar să găsească un sediu nou pentru Poliţia Horezu…