Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șapca lui Ceaușescu și alte comori istorice, scoase la licitație

Pe 13 iunie, Casa Artmark va organiza o licitație de artă decorativă unde una dintre piesele centrale va fi o șapcă purtată de fostul dictator Nicolae Ceaușescu. Cei interesați vor trebui să scoată din buzunar cel puțin 500 de euro pentru a achiziționa acest obiect de colecție.

Licitație de colecții: șapca lui Ceaușescu și obiecte valoroase

În cadrul acestui eveniment, vor fi disponibile și alte obiecte valoroase ce au aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Printre acestea se numără macheta Daciei C.N., creată cu ocazia lansării modelului în 1987, oferită ca un cadou pentru Ceaușescu din partea Întreprinderii de Autoturisme Dacia, însoțită de un certificat RAAPPS. Prețul de pornire pentru această machetă este de 2.500 de euro.

Tot la licitație va fi și șapca bărbătească din bumbac, realizată de Casa de Modă București și purtată de Ceaușescu, cu un preț de pornire de 500 de euro.

Alte Piese Remarcabile la Licitație

Pe lângă obiectele asociate cu Ceaușescu, licitația din 13 iunie va include și piese de mobilier din casa în care s-a filmat „Felix și Otilia”, adaptarea romanului „Enigma Otiliei” de George Călinescu. Printre acestea se numără un fotoliu de tip balansoar Thonet, scaune Louis XVI și o oglindă Napoleon III, toate datând din secolele XIX-XX și estimate între 500 și 800 de euro fiecare. De asemenea, un Secretaire Empire din lemn furniruit cu rădăcină de nuc, cu detalii din bronz aurit (1860-1880), va fi licitat cu un preț estimativ de 3.000-5.000 de euro.

Un alt lot notabil include cuțitul de pictură al lui Ștefan Luchian, alături de două vase din ceramică smălțuită, pictate cu motive florale policrome din secolul al XIX-lea, cu un preț estimativ de 200-400 de euro.

Această licitație reprezintă o oportunitate unică pentru colecționari și pasionați de istorie să achiziționeze obiecte cu o valoare culturală și istorică deosebită.